Home

Heembouw gaat kantoor Metropolitan aan Amsterdamse Zuidas verduurzamen

Artist impression van Habeon Architecten - nieuw entreegebied kantoor Metropolitan Heembouw
Op dinsdag 6 november tekenden de Maatschap Metropolitan en Heembouw het contract voor het verduurzamen van het kantoor Metropolitan aan de Amsterdamse Zuidas. Het 10.000m2 grote multi-tenant kantoor uit 1969 wordt geheel verduurzaamd naar energielabel A. Verder wordt het comfort sterk verbeterd door vernieuwing van de installaties en het isoleren van de gevel. Hiermee wordt het kantoor gezond en duurzaam en is het klaar voor 2030.
Artist impression van Habeon Architecten - nieuw entreegebied kantoor Metropolitan Heembouw
Artist impression van Heembouw Architecten - nieuw entreegebied kantoor Metropolitan

De gevel krijgt meer transparantie en esthetisch een make-over. Het karakter van het gebouw wordt door de renovatie versterkt, en heeft na de heropening een betere aansluiting bij de uitstraling van de Zuidas. Vanuit de kracht van het bestaande kantoor heeft Heembouw Architecten een ontwerp gemaakt. Het kantoor lag vroeger naast een sportcomplex, maar is tegenwoordig onderdeel van één van de meest hoogwaardige kantoorgebieden van Nederland. Met het openen van de plint en het toevoegen van een publiek programma speelt het ontwerp in op de veranderde gebouwcontext en vormt dit een verbinding tussen het publiek domein en de kantoren op de verdieping. Vanuit de taal van het gebouw is de noordgevel op de verdieping verder open gewerkt en ontstaan daar kantoorruimten met uitzicht op de Zuidas. Deze kantoorruimten zijn door het hergebruiken van materialen, het toepassen van hernieuwbare energie en het na-isoleren van de gevel klaar voor een duurzame toekomst.

Heembouw start in januari 2019 met het circulair slopen van de overtollige materialen in het gebouw in samenwerking met New Horizon. Het project wordt december 2019 opgeleverd, huurders kunnen dan direct het pand betrekken.

Klik hier voor de projectpagina voor meerdere impressies van Heembouw Architecten.