Home

Jaarlijks reiken we een prijs uit voor de meest waardevolle innovaties die gedurende het jaar zijn geïntroduceerd of verder ontwikkeld. Voor de Innovatieprijs 2018 kwamen maar liefst 15 innovaties en ideeën die in 2017 tot ontwikkeling zijn gebracht in aanmerking, verdeeld over drie categorieën: productinnovaties, IT innovaties en sociale innovaties.

Op basis van het oordeel van de vakjury, bestaande uit onze innovatie coaches, is in elke categorie een winnaar benoemd. Dit is de innovatie die naar hun oordeel het best scoort op aspecten als klantwaarde, toepasbaarheid, opbrengsten in termen van geld, tijdbesparing en/of vermindering van frustratie, veiligheid en duurzaamheid. De inzet van virtual reality met de HTC Vive voor een optimale klantbeleving, het gebruik van e learning voor continue leren in je eigen tempo, waar en wanneer je zelf wilt en de toepassing van opvallende randafwerking voor meer veiligheid en beperken valgevaar, kwamen als beste innovaties uit de bus. Tijdens het “Heembouw GetTogether” event, onze jaarlijkse bijeenkomst met het voltallige personeel, werden de winnaars in het zonnetje gezet.

We maakten dit leuke filmpje van de winnende innovaties.

Daar werd ook de publieksprijs voor de innovatie van het jaar uitgereikt. Hiervoor brachten de aanwezige collega’s hun stem uit op de innovatie die hen het meest aansprak. De QuickScan kantoren kreeg de meeste stemmen. Dit is een rekentool waarmee snel berekend kan worden welk energielabel een kantoor heeft en welke maatregelen nodig zijn om het pand naar tenminste energielabel C te brengen.

Collega Tjeerd van der Ploeg, adviseur verduurzaming kantoren en ontwikkelaar van deze rekentool: “Om te kunnen bepalen wat er nodig is voor de verduurzaming van een gebouw naar een hoger label, hebben we eigenlijk allerlei technische specificaties nodig. De meeste gebouweigenaren hebben dat allemaal niet paraat. Onze QuikScan beschikt over een goedgevulde database, gebaseerd op ruim 100 van onze praktijkcases. Hierdoor hoef je nog maar een paar gegevens in te vullen: adres, bouwjaar, aantal vierkante meters en aantal verdiepingen. De QuickScan heeft daaraan voldoende om te kunnen bepalen welke maatregelen nodig zijn om tot energielabel C te komen.”

Wilfred van Zanten (links) overhandigt de wisseltrofee aan Tjeerd van der Ploeg

De innovatie publieksprijs is een wisseltrofee. Afgelopen week overhandigde Wilfred van Zanten, de winnaar van de Innovatieprijs 2017, de prijs aan opvolger Tjeerd van der Ploeg.