Home

Fase 2 opgeleverd

Het distributiecentrum op bedrijventerrein De Rietvelden in Den Bosch is ontworpen voor Heembouw Architecten en gebouwd in opdracht van WDP Nederland B.V. Het totale distributiecentrum biedt ruimte aan drie huurders en wordt in meerdere fases opgeleverd aan de verschillende partijen. ID Logistics is de tweede huurder en zal fase 2 van dit project betrekken. Fase twee bestaat uit een magazijn en expeditie van 21.430 m2, een hoofdkantoor van 590 m2 en een shipping office van 75 m2.

Optimale bereikbaarheid

Zowel via weg als water is het terrein goed bereikbaar door de nabijheid van zowel de A59 alsook de Containerterminal BCTN. Het distributiecentrum is voorzien van een zonnepanelenveld met een vermogen van maar liefst 4MWp. Verder krijgt het warehouse een all-electric gasloze verwarming, LED verlichting en HR-triple glas.

ID is een toonaangevende logistieke dienstverlener die wereldwijd opereert, en een totaal van 5,5 miljoen vierkante meter distributiefaciliteiten in gebruik heeft. Aan een uiteenlopen klantenportfolio leveren ze innovatie logistieke oplossingen en zetten ze zich daarnaast in voor duurzame ontwikkeling.

Heembouw is verantwoordelijk voor de realisatie van het distributiecentrum. De nauwe samenwerking met ontwikkelaars en architecten zorgt ervoor dat Heembouw plekken creëert waar mensen willen zijn. Het functionele ontwerp van Heembouw Architecten geeft het nieuwe pand van ID Logistics een hoogwaardige uitstraling. Opvallend is de witte band die om het gebouw loopt en de kantoren verbindt met de mezzanine, die de lengte van het pand benadrukt.