Home

Heembouw realiseert 55.000 m² logistieke bedrijfsruimte op bedrijventerrein De Rietvelden in ’s-Hertogenbosch voor WDP

Aan de Zandzuigerstraat/Ketelaarskampweg in 's-Hertogenbosch is Heembouw onlangs gestart met de bouw van een nieuw modern distributiecentrum. Het terrein van ca. 9,3 ha werd begin 2018 aangekocht door WDP. Voormalig eigenaren van de grond waren Heineken, Gemeente 's-Hertogenbosch, De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en RWE.

Het nieuwe distributiecentrum van ca. 55.000 m², is ontworpen is door het eigen architectenbureau van Heembouw, Heembouw Architecten, en zal gebruikt worden door drie huurders: Sanitairwinkel.nl, Spierings Smart Logistics en ID Logistics Benelux.De huurcontracten met deze drie partijen werden onlangs getekend.

Duurzame herontwikkeling

Het terrein, waar ooit de depots van Total Fina, metaalhandel Huiskens-van Erp en een warmtekrachtcentrale van Essent gevestigd waren, is volledig gesaneerd en wordt op een duurzame wijze herontwikkeld.

Het dak van het nieuwe distributiecentrum biedt ruimte aan een zonnepanelenveld met een vermogen van maar liefst 4,2MWp. Verder krijgt het warehouse een all-electric gasloze verwarming, LED verlichting en HR-triple glas. Ook wordt er een energiemanagement- en controlesysteem geïnstalleerd. De directe nabijheid van containerterminal BCT biedt mooie duurzame kansen voor het verleggen van transporten van weg naar water.

Heembouw levert het distributiecentrum naar verwachting in het derde kwartaal 2020 op.