Home

Heembouw Architecten maakte het ontwerp met aandacht voor duurzaamheid. Een dubbele gevel van strekmetaal, dat dient als zonwering. Hierdoor wordt warmteopwekking tegengegaan, minder energie verbruikt en daarmee CO2 uitstoot gereduceerd. Het gebouw is volledig gasloos, met hoogwaardige isolatie van de gevel waaronder triple glazing, CO2 gestuurde ventilatie en het dak wordt voorzien van zonnepanelen.

Impressie nieuwbouw distributiecentrum Plieger ontwerp Habeon Architecten

Met de realisatie van deze nieuwe vestiging brengt Plieger meerdere activiteiten samen op één plek waardoor de bedrijfsvoering efficiënter wordt. Gebaseerd op de beoogde groeiambitie van Plieger, houdt het bouwplan tevens rekening met een toekomstige uitbreiding.

Plieger is een landelijke groothandel in sanitair, verwarming, elektra en installatiemateriaal.Het hoofdkantoor en centraal magazijn zijn gevestigd in Zaltbommel. Met een eigen expeditie,18 toonzalen en 61 express afhaalpunten in Nederland levert Plieger een assortiment van meer dan 150.000 artikelen aan o.a. installateurs, loodgietersbedrijven, detaillisten en bouwmarkten.

Heembouw start begin 3e kwartaal 2018 met de bouw. De oplevering staat gepland in juni 2019.