Home

Heembouw realiseert nieuwe huisvesting LEMO in Haarlem

Nieuwe huisvesting Lemo ontwerp Habeon Architecten

Heembouw heeft een turnkey-overeenkomst gesloten met LEMO Benelux voor de realisatie van een hoogwaardig kantoorpand met assemblageruimte (2.000 m2) en bedrijfshal (580 m2) op bedrijventerrein Waarderpolder in Haarlem. LEMO Benelux is onderdeel van de internationale LEMO Group SA en fabriceert hoogwaardige connectoren die toegepast worden in de hi-tech industrie, waaronder semiconductor, test en measurement, F1 auto’s, Kritische medische toepassingen, ruimtevaart sector en broadcast industrie.

Op de huidige locatie in Heemskerk zijn onvoldoende mogelijkheden om de sterke groei van het bedrijf te faciliteren. Op basis van de wensen van LEMO adviseerde Heembouw, middels de Heembouw gronddatabank, de locatie op de Noordkop van de Waarderpolder. Heembouw Architecten maakte het ontwerp voor de nieuwe bedrijfslocatie, waarbij veel aandacht is besteed aan duurzaamheid en het comfort van de medewerkers. Zo krijgt de assemblage een mossedumdak, worden er PV panelen geplaatst en zal het gehele pand gasloos zijn.

Nieuwe huisvesting Lemo ontwerp Habeon Architecten

Aandacht voor klimaatcomfort

Om het comfort van de medewerkers te verhogen is het klimaat tevens toegepast in de assemblage en de bedrijfshal. Om een prettige werkomgeving te creëren is er in het ontwerp veel ruimte gemaakt voor daglicht en uitzicht.
Centraal in het pand bevindt zich de ontmoetingsruimte, wat het hart van het pand vormt . Hier kunnen medewerkers van verschillende afdelingen elkaar ontmoeten om de sociale cohesie en het LEMO gevoel te behouden.

De nieuwe huisvesting kent een GPR gebouw score van 8,5. GPR meet duurzaamheid op 5 verschillende thema’s: energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Op elk thema kan een score van maximaal 10 gehaald worden. Een gebouw dat voldoet aan het bouwbesluit heeft een score van 6.

Heembouw start in november 2018 met de bouw. De oplevering is naar verwachting medio 2019.