Home

Heembouw realiseert nieuwe huisvesting Textaafoam B.V.

Artis impression Textaafoam

Op industrieterrein Tradepark 58 in Tilburg, realiseert Heembouw de nieuwe huisvesting voor Textaafoam. Textaafoam is een van de toonaangevende industriële groothandels voor meubelstoffen in Europa en maakt een duurzame groei door. De nieuwe locatie biedt voldoende ruimte voor verdere groei en maakt het nu mogelijk om alle logistieke en commerciële activiteiten op één locatie te concentreren.

Artis impression Textaafoam

Heembouw Architecten maakte het ontwerp voor de nieuwbouw in samenwerking met Quadrant4 en interieurarchitect H-Kwadraat architectuur uit Tilburg, die bestaat uit een bedrijfshal (12.395 m²) met kantoor (1.992 m² ) en mezzanine (725 m²). De eyecatcher in het ontwerp is de hoofdentree met showroom. Hier kan de Europese meubelindustrie kennismaken met de nieuwste modetrends en inspiratie opdoen voor hun eigen meubelcollecties. De showroom is het centrale hart van de nieuwe huisvesting en vormt de koppeling tussen kantoor, het logistieke proces en de entree. Een zijde van de showroom kijkt uit op de surfplas die voor het pand ligt, waardoor er ook een verbinding met de omgeving is. Bij het ontwerp heeft Heembouw Architecten nauw samengewerkt met Textaafoam en zijn interieurarchitect, met name om het concept van entree, ontvangst en showroom in de architectuur van het gebouw optimaal vorm te geven.

Heembouw start medio november met de inrichting en het bouwrijp maken van het bouwterrein. Quadrant4 B.V. zal namens de opdrachtgever de implementatie van het nieuwe kantoor concept, directievoering en de bouwbegeleiding op zich nemen. De oplevering is naar verwachting in juni 2019.