Home

Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het ontwerp voor de nieuwe huisvesting. Als familiebedrijf weet Schaffenburg als geen ander hoe er gewerkt wordt op een plek die voelt als thuis. Al bijna 25 jaar levert Schaffenburg totaalconcepten voor een zakelijk interieur inclusief volledige projectondersteuning. Onder het motto #ThuisOpJeWerk ontwikkelt en produceert Schaffenburg meubilair en accessoires voor de zakelijke markt.

Het nieuwe bedrijfspand bestaat uit een bedrijfshal van 4500 m2 waar ruimte is voor montage werkzaamheden, voldoende magazijnruimte en het typerende logistiek proces; meubels en inrichting worden namelijk reeds gemonteerd geleverd op locatie bij de klant. Aan de voorzijde langs de snelweg zijn daarnaast twee volumes zichtbaar; een showroom op de eerste twee etages en twee lagen kantoorruimte op de bovenste etages.

Het hart van het gebouw wordt gevormd door een volledig transparante laag waar ontvangst en ontmoeting samenkomen in een werkcafé met toegang tot het dakterras. Dit brengt het totaal op zes etages.

Duurzaam concept

Het pand wordt gasloos opgeleverd en voorzien van voldoende pv-panelen die in samenwerking met een warmtepomp het gebouwklimaat zullen aansturen. Het volume van de showroom is georiënteerd op het noordoosten en warmt zodoende relatief weinig op. Het bovenliggende kantoor volume biedt echter prachtig uitzicht maar is georiënteerd op het zuidoosten en wordt daarom voorzien van neutraal zonwerend isolatieglas.

Heembouw levert de nieuwe huisvesting voor Schaffenburg naar verwachting in Q4 2020 op.

Schaffenburg Office Furniture BV.