Home

Heembouw tekent overeenkomst voor 15.000 m2 renovatie kantoor Allseas te Delft

Op vrijdag 26 juni 2020 heeft Heembouw het contract getekend met Allseas voor de renovatie van hun kantoor in Delft. Dit bestaat uit drie naast elkaar gelegen losse gebouwen, met een totale omvang van circa 15.000 m2 en ligt op een zichtlocatie, pal aan de A13. Het kantoor van Allseas dat dateert uit de jaren negentig, krijgt een duurzame en kwalitatieve upgrade waardoor een comfortabel en toekomstbestendig kantoor ontstaat.

De drie gebouwen worden met elkaar verbonden door de nieuw te realiseren trappenhuizen, het middelste gebouw krijgt een glazen dakopbouw met gebogen glas en een nieuwe entree met glazen gebogen panelen. Heembouw zal het project per gebouw, waarbij het bouwdeel dat in uitvoering tijdelijk leeg is, gefaseerd uitvoeren. De overige bouwdelen blijven in gebruik.

De drie gebouwen worden met elkaar verbonden door de nieuw te realiseren trappenhuizen

Heembouw is inmiddels gestart met de realisatie. De oplevering van het gehele project is naar verwachting Q2 2022. Het ontwerp is van MoMENT Architectuur en Atelierfront. Heembouw Architecten pakt de engineering op en werkt het ontwerp virtueel uit in BIM. Strategische partner Lomans Totaalinstallateur is verantwoordelijk voor de installaties. In 2018 realiseerde Heembouw ook al de nieuwe productiefaciliteit in Heijningen voor Allseas. 

Allseas is een aannemer met hoogwaardige technologie in de offshore energiemarkt en expert in het ontwerp en de uitvoering van grote en complexe offshoreprojecten. De veelzijdige vloot van zelf ontworpen gespecialiseerde schepen werkt wereldwijd en is voorzien van de meest geavanceerde systemen.