Home

Het benodigde draagvlak onder de bewoners is door Heembouw reeds behaald, de procedure voor de omgevingsvergunning loopt en de ontheffing voor de Flora en Fauna is verleend. De werkzaamheden aan de woningen omvatten onder andere het isoleren van de gevels en de daken. In combinatie met het aanbrengen van mechanische ventilatie gaat het comfort van de woningen omhoog. Verder worden er kunststofkozijnen geplaatst, voorzien van HR++ beglazing. De woningen gaan van een gemiddeld label F naar label A. Naast de energetische verbetering worden de badkamer en toilet geüpdatet en wordt de bestrating in de brandgangen inclusief de riolering vernieuwd.

Prinsessenbuurt Leiden De Sleutels contractondertekening

Heembouw Architecten heeft een ontwerp gemaakt om woningen weer een frisse uitstraling te geven. Door het reinigen van de gevel komen de rijke rode, oranje en gele tinten van de oorspronkelijke gevelsteen weer naar boven. Dit warme palet aan kleuren wordt mooi aangevuld met een nieuwe kenmerkende kleur, oranje koperbruin, die in de draaiende delen wordt toegepast.

Prinsessenbuurt Leiden De Sleutels

De werkzaamheden worden bij het overgrote deel van de woningen in bewoonde situatie uitgevoerd. De werkzaamheden in de woning zullen ongeveer 3 weken duren. Hoewel Heembouw en haar partners er alles aan doen om de overlast voor de bewoners zoveel mogelijk te beperken, is dit niet geheel te vermijden. Daarom wordt er voor de bewoners een zogenaamde huiskamerkeet in het midden van de wijk gezet, waar zij zich kunnen terug trekken wanneer ze de overlast willen ontvluchten.

Naar verwachting start het project in april en wordt het gehele project in het najaar van 2021 opgeleverd.