Home

“Wonen in Westend” wordt ontwikkeld aan de rand van het centrum van Roelofarendsveen, aan de Braassemdreef. Op drie eilanden: het Ooster-, Midden- en Westereiland, worden ca. 236 woningen gerealiseerd. Verschillende woningtypen, midden in de natuur en omgeven door heel veel water. De woningen zijn uiterst duurzaam, met vloerverwarming, een warmtepomp en zonnepanelen. Westend wordt bovendien de eerste wijk in Kaag en Braassem die compleet gasloos is.

Wonen bij en aan het water

De aanwezigen waren erg positief over de plannen. Daniëlle de Haan, wooncoördinator Heembouw Wonen: “Dit was eigenlijk de eerste keer dat we beelden van Westend hebben laten zien, en gezien de hoge opkomst, hebben we hiermee aan een grote behoefte voldaan. We hebben veel positieve reacties gekregen, over de speelse opzet van het woongebied, de eigen identiteit per eiland en de grote diversiteit aan woningen. En dat veel woningen aan het water liggen, met de mogelijkheid je eigen bootje aan te leggen en door te steken naar de Braassem en Kaag, sprak ook veel mensen aan.”

Wonen in Westend impressie Roelofarendsveen

Heembouw en Kennemerland Beheer bezitten elk een deel van de gronden waarop zij zelf hun eigen woningen gaan ontwikkelen. De grondexploitatie wordt gezamenlijk uitgevoerd.

Start verkoop 24 november

Westend wordt gefaseerd gerealiseerd. Op zaterdag 24 november start de verkoop van de eerste fase. Geïnteresseerden kunnen zich via de website woneninwestend.nlinschrijven. Daniëlle de Haan: “Bij de start verkoop is de informatiebrochure beschikbaar, met informatie over alle woningtypen. Via een 360 graden view, die overigens ook al op de website te zien is, kunnen de geïnteresseerden goed zien hoe de nieuwe wijk eruit komt te zien. Mensen kunnen zich vervolgens rustig thuis oriënteren op de mogelijkheden die Westend hen biedt en zich inschrijven voor de bouwnummers die hen aanspreken. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat, maken we bekend via onze nieuwsbrief. Dus wie zich nog niet heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief, ga naar de website en schrijf je in. Dan blijf je van al het nieuws op de hoogte.”