Home

Ruim 100 relaties maakten van de gelegenheid gebruik om te zien en ervaren welke maatregelen in het kantoor van Heembouw zijn toegepast om tot verduurzaming en verbetering van het comfort te komen, en een innovatieve werkomgeving te creëren waar mensen graag willen werken. Daarnaast bood Heembouw haar gasten de gelegenheid om kennis te nemen van een aantal nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bouw en vastgoed, in de vorm van masterclasses en demonstraties van diverse innovaties.

Klantevent Heembouw Open de Toekomst masterclass Gerben Hofmeijer
Masterclass Gerben Hofmeijer: Samenwerken aan innovaties

De masterclasses hadden betrekking op De rol van de Internet of Things in bouw en vastgoed (Jasper Kuin, IoT academy), Circulair bouwen: niet slopen maar oogsten (Michel Baars, New Horizon), de Kracht van bevlogen en betrokken medewerkers (Nienke Schilstra, Heembouw) en Samenwerken aan innovaties (Gerben Hofmeijer, AT Osborne). Ook de Transformatie van het Heembouw kantoor was onderwerp van een masterclass (Durk van Loon, Heembouw en Anneke van Tienen, Heembouw Architecten).

Klantevent Heembouw Open de toekomst demonstratie Habeon Architecten HTC Vive
Virtuele beleving met HTC Vive

Daarnaast waren er demonstraties van de VR-bril HTC Vive, de energieopwekkende zonwering van Wellsun en kon men zien hoe een gebouw 3D kan worden ingescand. Verder werd aan de hand van een zogenaamde maptable gedemonstreerd hoe Location Intelligence kan worden toegepast en hoe sensoren zorgen voor Smart Buildings. Tot slot kon men kennis maken met de energie opwekkende vloeren van Energyfloors en de powerwindows van Physee.

Klantevent Heembouw Open de toekomst demonstratie Wellsun lumiduct
Matthijs Damen van Wellsun demonstreert de lumiduct

Zowel de kennismaking met het vernieuwde hoofdkantoor als de inhoud van de masterclasses en demonstraties konden op enthousiaste reacties rekenen. De deelnemers aan het event “Open de Toekomst” toonden zich na afloop positief, en waardeerden de dag met een 9,9 als gemiddeld rapportcijfer!

Bekijk hier de aftermovie.