Home

Familiebedrijf

FamiliebedrijfSchaffenburg Office Furnitureis een producerende groothandel van kantoormeubilair met een omvangrijk dealernetwerk. Het bedrijf groeit en heeft een grote eigen voorraad voor snelle levering. De vraag aan Heembouw was om op een prominente zichtlocatie een bedrijfspand te creëren dat bijdraagt aan hun naamsbekendheid.

Het ontwerp van Heembouw Architecten zorgde voor een pand, waar je niet om heen kunt. De twee gedraaide blokken van het hoogbouwvolume zorgen voor een alzijdige oriëntatie,zowel richting de snelweg als richting de vergezichten over de Drechtstedenen Rotterdam.

Kantoorprogramma met showrooms

Het kantoorprogramma met showrooms zijn verdeeld over de gehele toren. Op de begane grond bevindt zich ook de bedrijfshal met ruimte voor opslag en montagewerkzaamheden: de meubels en inrichting van Schaffenburg worden namelijk gemonteerd geleverd op locatie bij de klant.De centrale ontmoetingsruimte met showroom verbindt beide gebouwdelen en vormt het hart van het gebouw met een volledig transparante laag waar ontvangst en ontmoeting samenkomen in een werkcafé met toegang tot het dakterras.

Het nieuwe pand is volledig gasloos en is voorzien van voldoende pv-panelen die door middel van een warmtepomp het gebouwklimaat zullen aansturen.