Home

De werkzaamheden aan de woningen omvatten onder andere de isolatie van gevels, dak en kozijnen. In combinatie met het aanbrengen van mechanische ventilatie gaat het comfort van de woningen omhoog, en de energierekening omlaag. Verder worden er kunststofkozijnen geplaatst, en worden de woningen voorzien HR++ beglazing. Daarnaast worden en zonnepanelen geplaatst. Alle duurzaamheidsmaatregelen samen zorgen ervoor dat de woningen met nu gemiddeld energielabel E (Energie-index 2,24) een sprHeembouw Architecteniddeld label A+ (Energie-index 0,70).

De gevels en borstwering krijgen een nieuwe uitstraling, de gevels worden opnieuw gevoegd en het hekwerk vernieuwd. In de woningen worden waar nodig de keuken, badkamer en toilet vervangen. In kader van veiligheid worden er rookmelders geplaatst, LED buitenverlichting aangebracht en wordt het hang- en sluitwerk vernieuwd. De werkzaamheden worden in bewoonde situatie uitgevoerd.

De Sleutels en de klankbordgroep voor dit project beoordeelden het plan van Heembouw en Heembouw Architecten als beste op het gebied van comfort en energieverbetering, als ook de omgang met bewoners. De Sleutels en Heembouw zijn geen onbekenden voor elkaar. Heembouw is een van de ketenpartners van de Sleutels, en voerde eerder het groot onderhoud uit aan 252 woningen in de Tuinstadwijk en 77 woningen in het complex Hoeken, Oorden, Plaatsen en Zijden (HOPZ).

Contractondertekening Groot onderhoud aan 72 woningen Vivaldistraat Leiden

Op de foto v.l.n.r: Guido Voermans (Heembouw), Wilbert de Wilde (de Sleutels), Vincent Star en Patricia Ligthart (beiden Heembouw) en Martin Luten van de Sleutels.