Home

Overeenkomst woningcorporatie de Sleutels en Heembouw voor groot onderhoud 72 woningen Vivaldistraat e.o. Leiden

Artist impression Groot onderhoud aan 72 woningen Vivaldistraat Leiden
In opdracht van woningcorporatie de Sleutels start Heembouw medio juli met een uitgebreide opknapbeurt van 72 eengezinswoningen in de Vivaldistraat e.o. De Sleutels en Heembouw sloten hiervoor eind 2017 een overeenkomst. De woningen worden energiezuiniger en veiliger gemaakt, en het comfort van de woningen wordt verbeterd. Daarnaast zullen de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. Eind 2018 zijn de werkzaamheden afgerond, en zijn de woningen weer klaar voor de toekomst. Heembouw Architecten maakte het ontwerp.

De werkzaamheden aan de woningen omvatten onder andere de isolatie van gevels, dak en kozijnen. In combinatie met het aanbrengen van mechanische ventilatie gaat het comfort van de woningen omhoog, en de energierekening omlaag. Verder worden er kunststofkozijnen geplaatst, en worden de woningen voorzien HR++ beglazing. Daarnaast worden en zonnepanelen geplaatst. Alle duurzaamheidsmaatregelen samen zorgen ervoor dat de woningen met nu gemiddeld energielabel E (Energie-index 2,24) een sprHeembouw Architecteniddeld label A+ (Energie-index 0,70).

De gevels en borstwering krijgen een nieuwe uitstraling, de gevels worden opnieuw gevoegd en het hekwerk vernieuwd. In de woningen worden waar nodig de keuken, badkamer en toilet vervangen. In kader van veiligheid worden er rookmelders geplaatst, LED buitenverlichting aangebracht en wordt het hang- en sluitwerk vernieuwd. De werkzaamheden worden in bewoonde situatie uitgevoerd.

De Sleutels en de klankbordgroep voor dit project beoordeelden het plan van Heembouw en Heembouw Architecten als beste op het gebied van comfort en energieverbetering, als ook de omgang met bewoners. De Sleutels en Heembouw zijn geen onbekenden voor elkaar. Heembouw is een van de ketenpartners van de Sleutels, en voerde eerder het groot onderhoud uit aan 252 woningen in de Tuinstadwijk en 77 woningen in het complex Hoeken, Oorden, Plaatsen en Zijden (HOPZ).

Contractondertekening Groot onderhoud aan 72 woningen Vivaldistraat Leiden

Op de foto v.l.n.r: Guido Voermans (Heembouw), Wilbert de Wilde (de Sleutels), Vincent Star en Patricia Ligthart (beiden Heembouw) en Martin Luten van de Sleutels.