Home
Team Haagse Hogeschool BIM battle

De studenten storten zich op een opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn en de provincie Zuid-Holland. Het gaat om een herontwikkeling van het oude industriële gebied Rijnhaven Oost tot woongebied. Aan de studenten de uitdaging om een plan te maken voor de woningen die hier gerealiseerd moeten worden, en dit te gaan modelleren in een BIM-model, inclusief installaties.

BIM Onderwijsdag

De studenten worden bijgestaan door verschillende BIM-experts. De winnaars worden bekend gemaakt op de BIM Onderwijsdag op 3 oktober 2018 in de Jaarbeurs Utrecht. Zij mogen op reis naar één van de continenten: Azië, Amerika of Australië op een Open BIM World Tour.

Berend Koudstaal, manager Lean en Virtueel Bouwen van Heembouw, kijkt met interesse naar de resultaten van de battle. “Ik ben erg benieuwd naar oplossingen die team HHS-Heembouw bedenkt en hoe hoog ze in de wedstrijd zullen eindigen. Maar het belangrijkste is natuurlijk de ervaring die ze opdoen en de lol tijdens de BIM Studenten Battle. Ik wens het team veel succes!”