Home

Transformatie Rijksmonument de Haagse Berlagekerk

Transformatie Haagse Berlagekerk tot kantoor

Heembouw Rotterdam B.V. heeft opdracht gekregen voor de casco renovatie van de Haagse Berlagekerk aan de Andries Bickerweg. Dit is de volgende stap in de herbestemming van het Rijksmonument middenin de ambassadewijk. Het voormalige religieuze gebouw wordt getransformeerd.

Na de oplevering van de afzinkkelder in juni 2018, is Heembouw samen met de particuliere opdrachtgever en Architectenbureau Zeeuwse Jongens, gestart met een intensieve periode van engineering, om samen met diverse (internationale) partners tot constructieve oplossingen te komen. Een van de voornaamste uitdagingen betreft het vervangen van de 6.500 glazen bouwstenen die het ontwerp van Architect H.P. Berlage en industrieel vormgever Piet Zwart kenmerken.

Transformatie Haagse Berlagekerk tot kantoor

Transformatie Rijksmonument Haagse Berlagekerk

Daarnaast worden alle gevels hersteld en gereinigd en de stalen vensters en het dakterras boven de zondagsschool in ere hersteld. Tevens worden er diverse werkzaamheden uitgevoerd in de kelders om de visie op toekomstbestendigheid die de opdrachtgever heeft te waarborgen.

Heembouw start de werkzaamheden zodra de handgemaakte glazen bouwstenen vanuit Tsjechië zijn geleverd. Prognose start is Q2 2019, prognose oplevering is medio 2020.