Home

Hout is een bio-based product; dat betekent dat het een hernieuwbaar materiaal is dat nooit opraakt. Daarnaast heeft hout de eigenschap CO2 op te nemen. Dit draagt bij aan een gezondere leefomgeving voor mens en dier. In de ruim 10.000 m3 die in 2017 op onze projecten is toegepast, is ca. 7.362 ton CO2 vastgelegd. 

Heembouw is FSC en PEFC gecertificeerd

Het inkopen van gecertificeerd duurzaam hout is belangrijk om de biodiversiteit op niveau te houden. Door te kiezen voor producten als hout en papier uit duurzaam beheerd bos wordt grootschalige vernietiging van bos een halt toegeroepen. Door certificering van bos en de handelsketen wordt de herkomst van hout en houtproducten uit duurzaam beheerd bos aangetoond. Wereldwijd zijn er twee internationaal erkende systemen voor certificering van duurzaam bosbeheer en de handelsketen: FSC en PEFC.

Erkende keurmerken helpen mee om de natuur te beschermen, door gericht te kappen en opnieuw te zorgen voor aanplanting. Tevens zijn de bosbeheerders beschermd, zodat het kappen onder goede arbeidsomstandigheden plaatsvindt.