Home

De Marlot

58 nieuwe eengezinswoningen

Straat aanzicht van nieuwbouw woonwijk De Marlot met 58 woningen ontwerp Heembouw Architecten
Detail voordeur en gevel van Nieuwbouw woonwijk De Marlot met 58 woningen ontwerp Heembouw Architecten
zijgevel nieuwbouw woonwijk De Marlot met 58 woningen ontwerp Heembouw Architecten
Status
Opgeleverd
Locatie
Delft
Opdrachtgever
Heembouw Ontwikkeling Wonen B.V.
Architect
Heembouw Architecten
BIjzonderheden
Bij de Marlot zijn Delftse stoepjes toegepast. Dat is het typische smalle straatprofiel waar mogelijk een auto doorheen kan rijden, terwijl iedereen een klein stoepje voor de deur heeft voor een bankje, plantjes etc. Zo zitten ze in Delft allemaal bij de voordeur gezellig te kletsen met elkaar.
Aantal woningen
58

De Marlot is een kleinschalige nieuwbouw ontwikkeling van 58 ruime woningen in Delft. Gelegen aan de aantrekkelijke Buitenwatersloot en de Henry Dunantlaan, is dit een ruim opgezette wijk met veel groen en water, kindvriendelijk en met sportvoorzieningen in de directe omgeving.

Eigentijdse woningen met mooie traditionele detaillering. Zo ligt de voordeur iets dieper, zijn de huisnummers in het metselwerk geïntegreerd en heeft het metselwerk meer reliëf dan gebruikelijk. De eigenzinnige kleur keuze, met mooie donkergekleurde gemêleerde bakstenen, warm grijze kozijnen en kleine afwijkingen in het gevelindeling zorgen voor een aantrekkelijk straatbeeld.

Carl Warmerdam en Martijn Glas, architecten

Updates over dit project

    Nieuwbouw woonwijk De Marlot met 58 woningen ontwerp Heembouw Architecten
    Kitty Huijbers, bewoner de Marlot: “Het is een leuk stukje Delft. De tussenstraatjes zijn een soort collectieve ruimte waar de kinderen lekker kunnen spelen. De woning is ruim, licht en mooi afgewerkt. Met maar een paar aanpassingen hebben we onze woning bijna energieneutraal gemaakt!”

    We hebben hier een moderne woonwijk gecreëerd, passend in een stedelijke omgeving, dorps wonen aan de rand van het centrum van Delft.

    Yvonne Hoogenboom, teamleider Heembouw Architecten

    Volgend project