Home

De Oevers van Roelofarendsveen

Ontwikkeling en realisatie woon- en winkelgebied

De Oevers Roelofarendsveen
Status
Opgeleverd
Locatie
Roelofarendsveen
Opdrachtgever
Centrumplan Roelofarendsveen VOF
Architect
KK Architekten / Mulleners + Mulleners
Omvang
Ontwikkeling en realisatie van 309 woningen en een uitbreiding van het winkelgebied

In het centrum van Roelofarendsveen is hard gewerkt aan de realisatie van een fraai nieuw woon- en winkelgebied: De Oevers van Roelofarendsveen, direct naast het Noordplein, het huidige winkelcentrum van Roelofarendsveen. Een ideale plek voor een mooie toekomst: ín het centrum, omringd door water. In de Oevers zijn gefaseerd 309 woningen en een uitbreiding van het winkelgebied ontwikkeld en gebouwd. De Oevers kent een grote diversiteit aan woningtypen: van rijwoningen tot twee-onder-een kappers, tot vrijstaande woningen en appartementen en een aantal vrij te bebouwen kavels.

De bewoners van Roelofarendsveen zijn vanaf het begin betrokken bij de planontwikkeling van deze nieuwe woonwijk. In oktober 2012 kwamen ruim 350 mensen naar de presentatie-avond van de stedenbouwkundige plannen. Plannen waar ze ook zelf invloed op konden uitoefenen. Op collages van verschillende bouwstijlen en voorbeelden van inrichting van de openbare ruimte, kon iedereen mett “like”-stickers aangeven wat ze wel en wat ze niet leuk vonden. Daar is in de verdere planvorming rekening mee gehouden.

Door de vele keuzemogelijkheden heeft elke woning zijn eigen identiteit 

Deze presentatie-avond werden gevolgd door twee inspiratiesessies met potentiële kopers die op schetsbladen konden aangeven hoe hun droomhuis eruit zou komen te zien. Door uitvoerig met de toekomstige bewoners te spreken, kreeg Heembouw een goed gevoel hoe de plannen ontvangen werden en konden ook nog zaken aangepast worden als dat nodig was. Dit heeft geresulteerd in een plan waar mensen heel veel zelf konden kiezen: welk woningtype, welk geveltype, wel of geen uitbreiding met een dakkapel of topgevel, kleur metselwerk, wel of geen uitbouw en/of een andere indeling van de woning.

De plannen zijn met de bewoners ontwikkeld; dit co creatieproces heeft gezorgd voor een plan dat veel enthousiasme oproept.

Pedro van Luling, Heembouw

De Oevers biedt de bewoners heel veel keuze. Dat maakt de wijk die is ontstaan verfrissend; elke woning heeft zijn eigen identiteit. Dan is jouw huis niet meer de 5e van het rijtje, maar die ene met de topgevel. Het casco is als de Heembouw OptimaalWoning, maar in de verdere uitvoering is alles anders. De bouw verloopt erg snel, we maken veel gebruik van prefab. Dat betekent dat het voortraject goed moet zijn, met voldoende controle momenten en een optimaal uitvoeringsproces. We leren van de eerdere fasen, kijken bij onze leveranciers wat er slimmer kan en passen onze bouwmethodiek aan. De Oevers is een in alle opzichten boeiend project.

Het project

    Volgend project