Home

De Singelbuurt Zoetermeer

Status
In voorbereiding
Locatie
Zoetermeer
Opdrachtgever
Heembouw Ontwikkeling Wonen
Architect
Heembouw Architecten
Omvang
53 koopwoningen en 67 sociale huurwoningen

In de wijk Palenstein in Zoetermeer gaat Heembouw 53 duurzame eengezinswoningen ontwikkelen in een natuurinclusieve buurt. In de directe omgeving staan veel flats uit de jaren 60 die gesloopt worden en plaats gaan maken voor een meer gevarieerd woningaanbod. Hierdoor zal de leefbaarheid in de gehele wijk beter worden. 3 woningen zullen in Crossed Laminated Timber (CLT) gemaakt worden.

In het plan komen naast de 53 koopwoningen ook 67 sociale huurwoningen. Het project is in ontwikkeling. Zodra de eerste schetsen beschikbaar zijn, worden deze gedeeld.

Updates

  Natuurinclusief Wonen

  De woningen zijn gasloos en worden, naar de hedendaagse normen, duurzaam gebouwd. In deze buurt wordt veel rekening gehouden met onze natuur. Zo worden de woningen natuurinclusief gebouwd. In de muren worden verschillende nestkastjes gemetseld voor de vogels en wordt het regenwater slim benut voor de watertoevoer aan geïntegreerde plantenbakken aan de woningen.

  3 houten woningen, woningtype Single Wood

  Op de kopse kant van de Singelbuurt worden 3 CLT woningen ‘type Single Wood’ gerealiseerd. Bouwen in CLT (Cross Laminated Timber) betekent dat al het beton en metselwerk wordt vervangen door sterke massief houten constructieplaten. Bouwen in CLT is biobased, er is geen sprake van CO2 uitstoot tijdens de bouw tegenover een enorme hoeveelheid CO2 uitstoot bij het bouwen met beton. Deze woningen krijgen door het materiaalgebruik een heel eigen uitstraling en wordt dus klimaatvriendelijk is gebouwd.

  Volgend project

  BREEAM excellent