Home

Vivaldistraat

Verduurzaming en comfortverbetering 72 woningen

Eind resultaat verduurzaming en comfortverbetering 72 woningen Vivaldistraat Leiden
Eind resultaat verduurzaming en comfortverbetering 72 woningen Vivaldistraat Leiden
Eind resultaat verduurzaming en comfortverbetering 72 woningen Vivaldistraat Leiden
Status
Opgeleverd
Locatie
Leiden
Opdrachtgever
Woningcorporatie De Sleutels
Architect
Heembouw Architecten
Bijzonderheden
De bijzondere muzieknoten op de kopgevels vormen samen door de wijk de vioolpartij van ‘de vier jaargetijden’ van Vivaldi.
Aantal woningen
72

In Leiden staat een muzikaal wijkje uit de jaren ’60 waarvan 72 eengezinswoningen aan de Vivaldistraat, Corellistraat en Toscaninilaan toe waren aan een grondige opknapbeurt.  

8.0

De ervaring met Heembouw voor de planontwikkelingsfase is goed, de planontwikkelingsfase is diepgravend geweest. Over de uitwerking van het plan hebben we alleen maar complimenten, dit is heel goed gegaan en heeft het gewenste resultaat opgeleverd. De innovatieve kracht, zorgvuldigheid en de mensen als persoon zijn door alle medewerkers van De Sleutels als goed ervaren. Fijne samenwerking.

Martin Luten, projectmanager woningcorporatie De Sleutels

Voortgang project

  Aansluitend op de bewonerswensen streefde ik in de architectuur naar maximale herkenning van de individuele woningen. Door de aanwezige penanten te benadrukken, vingen we drie vliegen in één klap: een oplossing die recht deed aan de energetische eisen, zonder meerkosten voor de klant en met een sterk gevelbeeld waarin de individuele woning duidelijk herkenbaar is.

  Caroline Klopper, architect Heembouw Architecten
  schets gevel verduurzaming en comfortverbetering 72 woningen Vivaldistraat Leiden

  In renovatie- en groot onderhoudsprojecten is architectuur vaak het ondergeschoven kindje. Zonde en onnodig. Juist door samen te werken met architecten in de voorbereiding en realisatie van projecten en daarmee architectuur de aandacht te geven die het verdient, blijken projecten nog slimmer, goedkoper en kwalitatief beter uitgevoerd te kunnen worden.

  Patricia Ligthart- van der Beek, ontwikkelmanager Heembouw Wonen

  Volgend project