Home

NVM Utrecht

Duurzaam hoofdkantoor met opleidingsruimten

Status
In uitvoering
Locatie
Utrecht
Opdrachtgever
NVM
Architect
Heembouw Architecten
Omvang
5.200 m2

De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen (NVM) gaat Nieuwengein verlaten en krijgt op bedrijventerrein Papendorp in Utrecht een nieuw hoofdkantoor van circa 5.200 m2. Heembouw is als ontwerpende bouwer geselecteerd voor het ontwerp inclusief interieur, en voor de realisatie van het pand. 

Het ontwerp is te lezen als een monoliet met een transparante plint die aansluit op de groene omgeving van Papendorp. Een ruim atrium vormt de verbindende schakel tussen de kantoren en de opleidingslokalen voor de Academie voor Vastgoedmedewerkers. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan gezondheid en duurzaamheid. Het gebouw is volledig elektrisch gekoeld en verwarmd met warmtepompen en klimaatplafonds. De PV-panelen op het dak leveren een groot deel van de stroom die hiervoor nodig is. 

Bij alle materiaalkeuzes is duurzaamheid meegewogen, en in het interieur wordt gebruik gemaakt van circulaire materialen. Voor NVM is het comfort van de medewerkers erg belangrijk. Alle kantoorzones voldoen daarom aan klimaatklasse A, ze zijn voorzien van te openen ramen en voldoen aan de hoogte akoestische eisen. Deze plek wordt hét nieuwe clubhuis waar de leden van de NVM graag willen zijn. 

De uitvoering is gestart in december 2020, de oplevering staat gepland voor begin 2022.

Beelden van het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw van het hoofdkantoor van NVM

Updates

    Volgend project