Home

Ontwikkeling plangebied Westend

Nieuwbouw 240 woningen in Roelofarendsveen

Status
In uitvoering
Locatie
Roelofarendsveen
Opdrachtgever
Heembouw en Kennemerland Beheer

Heembouw en Kennemerland Beheer (KB) ontwikkelen plangebied “West-End” tot woningbouwlocatie. Hier ontstaat een uiterst duurzame wijk. Gasloos, met deels nul op de meter woningen (nom) en deels zeer energie zuinige woningen (zen). Wonen in Westend betreft het gebied tussen de lintbebouwing aan het Westeinde in Roelofarendsveen en de Braassemerdreef. In totaal zullen hier ca. 240 woningen worden gerealiseerd. Christoph Kohl Stadtplaner Architekten uit Berlijn tekende voor het stedenbouwkundig plan, dat voorziet in veel groen. Kenmerkend voor de architectuur is de landelijke sfeer, die goed aansluit bij het idyllische polderlandschap. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout (FSC en PEFC gecertificeerd) en riet.

Bouw in beeld - realisatie 60 NOM woningen voor woningcorporatie MeerWonen

Informatie project Westend

  Plangebied 'Westend'

  Heembouw Wonen en Kennemerland Beheer (KB) ontwikkelen plangebied ‘Westend’ tot woningbouwlocatie. Hier ontstaat een uiterst duurzame wijk. Gasloos, met zeer energie zuinige woningen (ZEN). Wonen in Westend betreft het gebied tussen de lintbebouwing aan het Westeinde in Roelofarendsveen en de Braassemdreef. In totaal zullen hier ca.240 woningen worden gerealiseerd. Christoph Kohl Architekten GmbH uit Berlijn tekende voor het stedenbouwkundig plan, dat voorziet in veel groen.

  In Westend worden op 3 eilanden prachtige woningen ontwikkeld met veel water en groene oevers. Eind november 2018 zal Heembouw Wonen met de gefaseerde verkoop starten. Aan het uiterlijk van de woningen wordt hard gewerkt. Een dorpse, landelijke sfeer en duurzaamheid zijn belangrijke uitgangspunten. Bekijk hier het concept stedenbouwkundig plan. Er komt een gevarieerd aanbod met verschillende typen en prijsklassen, waardoor Wonen in Westend voor velen een unieke kans kan bieden om te wonen op een toplocatie. Wanneer u zich via het inschrijfformulier aanmeldt, wordt u automatisch op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

  Duurzaamheid

  De ambitie  van Heembouw Wonen is om hier gasloos, ZEN en duurzaam te bouwen. Duurzame maatregelen zoals bijvoorbeeld zonnepanelen zal met zorg voor architectuur worden geïntegreerd in het ontwerp. Duurzaam bouwen betekent dat u een hoge woonkwaliteit mag verwachten met uitstekend wooncomfort en lage of mogelijk géén energielasten. Duurzaamheid willen wij ook vertalen in een duurzame omgeving: maximaal aandacht voor flora en fauna en plekken voor kinderen om op groene plekken fijn te spelen.

  Over ZEN

  ZEN staat voor Zeer Energiezuinige Nieuwbouw, dit zijn nagenoeg energie neutrale tot zelfs energieleverende woningen. Woont u ZEN, dan woont u in een ultiem energiezuinige woning die bijna geen CO2 uitstoot heeft. Dat komt onder meer door de isolatie en technieken die worden gebruikt om uw huis van warmte en stroom te voorzien. Bovendien gebruikt de bouw steeds meer duurzame bouwmaterialen, zoals verantwoord hout. De energiebehoefte voor verwarming, koeling en ventilatie is extreem laag en de woning wekt veel duurzame energie zelf op. Voor meer informatie klikt u hier.

  De locatie

  Roelofarendsveen, haar centrale ligging ten opzichte van de grote steden, de uitstekende infrastructuur en de goede OV-faciliteiten houden de reisafstanden kort. In 2 minuten ‘zit’ u op de snelweg, binnen een kwartiertje staat u in de vertrekhal van Schiphol en in nog geen 20 auto- of OV- minuten bent u in het centrum van Leiden en Alphen aan den Rijn. Amsterdam, Haarlem of Den Haag? Ruim 20 autominuten, en u bent er. En wilt u het zoete polderwater een dagje verruilen voor het zoute water van de zee? In een klein halfuur voelen uw voeten het Noordzeezand. Kortom, de unieke ligging maakt Roelofarendsveen een gewilde en aantrekkelijke plek om te wonen.

  Woningbouwproject Westend komt op een prachtige locatie te liggen. Voor wie bekend is in ‘de Veen’: het plan zal worden gerealiseerd aan de Braassemdreef (achter het Westeinde). 

  Volgend project