Home

Safescan

Kantoor met bedrijfshal

entree kantoor Safescan Zoetermeer ontwerp Heembouw Architecten
interieur kantoor Safescan Zoetermeer ontwerp Heembouw Architecten
Gevel kantoor Safescan Zoetermeer ontwerp Heembouw Architecten
Status
Opgeleverd
Locatie
Zoetermeer
Opdrachtgever
Safescan
Architect
Heembouw Architecten
Omvang
1.050 m2 kantoor en 1.700 m2 bedrijshal
Bijzonderheden
Alle kwaliteiten van de ontwerpende bouwer komen samen in de luifel. In samenwerking met onze partners hebben we voor alle uitdagingen een passend antwoord gevonden. Een minimale gevelband met grote constructieve uitkraging. Waarin alle afwatering in is verwerkt met voldoende ruimte voor strak plafond van aluminium cassettes.
Aantal werkplekken
65

Safescan is een wereldwijd opererend bedrijf dat oplossingen biedt voor het controleren, tellen en verwerken van contant geld. Onder het TimeMoto merk levert Safescan ook tijdregistratiesystemen. Omdat het bestaande kantoor te klein werd, wilde Safescan een nieuw pand met faciliteiten voor de opslag en distributie van de Safescan-producten. “Strak, functioneel, transparant maar niet hard en afstandelijk.” 

Toen we 10 jaar geleden naar Zoetermeer verhuisden, was het pand van overbuurman Jura mijn referentie. En nu hebben we zelf zo'n gaaf pand! Het pand is zelfs zo aantrekkelijk en onderscheidend dat het buiten kantoortijden gebruikt wordt als decor voor fotoshoots voor modebladen.

Ron Biesaart, co-founder en CEO Safescan

Project updates

  Het kader is een dominant element in het ontwerp van Safescan. De transparante kantoor gevel die hierin valt, verspringt in diepte om de entree te benadrukken en beschutting te bieden tegen direct zonlicht. Het minimalistische ontwerp en rustige beeld gaf een uitdaging voor de technische uitvoering. Door onze integrale aanpak is het ontwerp exact vertaald in een slank kader waarin constructie, dakafschot en hemelwaterafvoer onzichtbaar zijn verwerkt.

  Paul Kuijt, architect Heembouw Architecten

  We hebben dit hier met elkaar vanaf schetsontwerp gerealiseerd. Het gaat niet alleen om het mooie plaatje, maar het moet ook technisch kloppen. Paul en ik hebben veel samen zitten schetsen, en technische details samen uitgewerkt. Dat zie je terug; alles klopt.

  Koen de Bruin, planontwikkelaar Heembouw Kantoren
  Schets kantoor Safescan Zoetermeer door Sander Dekker van Heembouw Architecten

  Het ontwerp voor Safescan wordt gekenmerkt door zorgvuldigheid en eenvoud. Met minimale ingrepen wordt een uitnodigende entree gecreëerd. Een natuurlijke overgang van een zakelijk en strak exterieur naar een warme, lichte en gezonde werkomgeving.

  Sander Dekker, architect Heembouw Architecten
  exterieur gevel kantoor Safescan Zoetermeer ontwerp Heembouw Architecten
  exterieur gevel kantoor Safescan Zoetermeer ontwerp Heembouw Architecten
  interieur kantoor Safescan
  entree en gevel kantoor Safescan Zoetermeer ontwerp Heembouw Architecten

  Volgend project