Home

Transformatie 132 appartementen Rachmaninoff

Van stadskantoor naar woongebouw

Status
Opgeleverd
Locatie
Utrecht
Opdrachtgever
Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund
Architect
Klunder Architecten

In opdracht van Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund N.V. realiseerde Heembouw Wonen 132 appartementen in het voormalig stadskantoor aan het Rachmaninoffplantsoen in Utrecht. Het duurzame woongebouw ligt in de wijk Welgelegen, een buurt die in transitie is van kantorenwijk naar woonwijk. De directe aansluiting op de levendige woonwijk Oog in Al en de goede bereikbaarheid maakt dit een aantrekkelijke locatie om te wonen. Bij de transformatie naar woongebouw werd de constructie van het voormalig stadskantoor behouden. Het ontwerp is gemaakt door Klunder architecten.

9.0

"De mate van voorbereiding van het project was erg goed en daarmee was ook de inhoudelijke kennis van project erg hoog, “we kwamen in een warm bedje”. Wat erg plezierig werkt is dat Heembouw niet om de hete brei draaide maar continu duidelijk is."

Bouwinvest

Voortgang project

    Interview Jaarverslag 2018: "We halen hier een verouderd kantoor van de markt en brengen er een mooi wooncomplex voor terug met middenhuur woningen waar zoveel behoefte aan is."

    Bekijk verder

    Volgend project