Home

Wonen Boven de Hoven

Drie woontorens boven winkelcentrum De Hoven Passage

Nieuwbouw woontoren Wonen boven de Hoven Delft
Nieuwbouw woontoren Wonen boven de Hoven Delft balkons
Nieuwbouw woontorens Wonen boven de Hoven Delft
Status
Opgeleverd
Locatie
Delft
Opdrachtgever
Van der Vorm Vastgoed
Architect
Heembouw Architecten
Bijzonderheden
De voorbereidingen van dit project startten in 2013; dit was één van onze eerste projecten waar met alle partijen in één BIM model is samengewerkt. In de gezamenlijke engineerssessies is de optimale bouwvolgorde bepaald en zijn knelpunten voor realisatie getackeld. Zo kon per week één verdieping worden gebouwd.
Aantal woningen
Drie woontorens met in totaal 272 koop- en huurappartementen

Boven winkelcentrum de Hoven Passage hebben Van der Vorm Vastgoed en Heembouw gefaseerd drie woontorens met in totaal 272 appartementen ontwikkeld. Wonen boven de Hoven staat voor comfortabel en veilig wonen, waarbij de bewoners onder hun woning de dagelijkse boodschappen kunnen doen, met een centrale ligging dicht bij hartje Delft en alle uitvalswegen.

Voor het ontwerp van Heembouw Architecten was het uitgangspunt dat de woningen naadloos aan moesten sluiten op de voorkeuren van de gebruikers. Daarom hebben de toekomstige bewoners mee kunnen denken en schetsen aan de eerste plannen. Mede door deze aanpak waren van elke toren alle appartementen ruim voor oplevering verkocht of verhuurd. Aan de straatzijde zijn balkons gehangen. Door de posities van deze balkons te variëren ontstaat een levendig straatbeeld. De balkons aan de onderste lagen zijn horizontaal met elkaar gekoppeld waardoor de verbinding met de plint van de gebouwen wordt versterkt.

9.0

Heembouw is een goede en correcte bouwer. Kwalitatief leveren zij een goed product. Bijzonderheid is de hulp bij de verhuur en het integreren van ontwerp en bouw. Oplevering tijdig en volgens afspraak met geen gezeurgarantie!

Sico van Ammers, algemeen directeur Van der Vorm Vastgoed B.V.

Updates project

  Door het kwalitatief hoogwaardige materiaalgebruik, de krachtige basis in metselwerk met het herkenbare ritme en de frivole verdeling van de balkons is een sterk gebouw ontstaan dat een mooie aanvulling is in de wijk. Op straatniveau is de kwaliteit extra voelbaar door de gedetailleerde metselwerkpenanten met natuurstenen plint

  Karen Schuijt en Martijn Glas, architecten
  Wonen boven de hoven Delft exterieur balkons
  Wonen boven de hoven Delft exterieur balkons
  Wonen boven de hoven Delft gevels twee woontorens met balkons
  overzicht twee woontorens Wonen boven de hoven Delft

  Dit is een ontwikkeling die gestart is vanuit de wensen van de eindgebruikers. Onze markttoets met het woonwensenonderzoek vormt de basis, die door Heembouw met Van der Vorm Vastgoed in een gelijkwaardige samenwerking is opgepakt. Heembouw levert hier een echte totaaloplossing, die veel verder gaat dan het ontwerp en de bouw.

  Michiel Polman, ontwikkelmanager Heembouw

  'Wonen boven de hoven' is een ontwikkeling die gestart is vanuit de wensen van de eindgebruikers.

  We hebben in de directe omgeving van De Hoven een woonwensenonderzoek huis-aan-huis verspreid om te zien of de plannen aansluiten bij de marktvraag. Zo wisten we wat de verhuisbehoefte was, of er interesse was, voor welk woningtype, op welke termijn. De mensen die aangegeven hadden interesse in een appartement te hebben, zijn uitgenodigd voor inspiratiebijeenkomsten die we hebben gehouden. Daar hebben we de eerste schetsen met de potentiële bewoners besproken, die met veel enthousiasme zijn ontvangen.

  Dat toekomstige huurders mee kunnen praten over het ontwerp is uniek; dit zie je wel in de koop- maar zelden in de huursector. En dat slaat aan; ruim voor oplevering waren alle appartementen verhuurd of verkocht. Wonen boven de Hoven is echt een plek waar mensen willen zijn. 

  Samenwerking met opdrachtgever op basis van gelijkwaardigheid, inclusief verhuurparticipatie

  Dit is het nieuwe ontwikkelen, een andere manier van samenwerking tussen de aannemer en opdrachtgever. We geloven in deze aanpak en we werken samen op basis van gelijkwaardigheid. Hier komt de integrale aanpak van Heembouw optimaal tot zijn recht. Vergunningaanvraag, ontwerp, maar ook marketing en  participatie in de verhuur: we zijn in het hele proces van begin tot eind actief en bezig de wensen van de eindgebruiker zo goed mogelijk te vertalen.

  Voor de realisatie van de woontoren is gekozen voor een unieke bouwmethode met een voorgespannen betonconstructie met overspanningen van 12 m1. ‘Deze vrije overspanning van 12 meter biedt ongekende mogelijkheden. Zo kun je op een verdieping heel makkelijk in plaats van appartementen met drie kamers ook varianten met twee kamers maken. Of grotere, samengevoegde appartementen. Desnoods kan je de verdiepingen compleet anders inrichten, zelfs voor andere functies. Je bouwt voor nu én voor de toekomst. Dit prefab bouwsysteem is qua opzet en engineering in co-creatie met Stabiel Management uit Valkenswaard,VBI en Heembouw Architecten tot stand gekomen. Bartels heeft als hoofdconstructeur voor Heembouw de berekeningen verzorgd. Voor Heembouw als bouwer  is het een aantrekkelijk systeem. Niet alleen door de flexibiliteit, ook door de geschiktheid van het systeem voor krappe bouwplaatsen in stedelijk gebied. 

  Cruciale rol voor BIM: van alle onderdelen is tevoren een virtueel prototype gebouwd.

  BIM heeft een cruciale rol gespeeld bij dit project. Van alles is van te voren virtueel een prototype gebouwd. Over ontwerp, engineering en uitvoering is uitvoerig nagedacht, met als gevolg dat er tijdens het bouwproces geen grote vraagstukken meer waren. De bouw is razendsnel verlopen. In 13 maanden tijd is de toren van 12 verdiepingen helemaal gereed.

  Volgend project