Home

Aanmelden voor dit event kan hier.

Heembouw opereert in een markt waarin het tempo verschrikkelijk hoog ligt; een markt met veel mogelijkheden, kansen en innovaties. Bedrijven worden uitgedaagd om in een hoge versnelling te produceren. Ondernemen is inspelen op kansen in de markt en betekent in veel gevallen groei. Vaak kan deze groei in een bestaande situatie worden opgevangen door de productie op te voeren. De mogelijkheden zijn echter niet eindeloos. Wat moet je als onderneming op een dergelijk moment doen?

Heembouw focust zich op productiebedrijven. Wij hebben ruime ervaring met turnkey nieuwbouw en renovatie voor verschillende bedrijven in diverse branches en zijn in staat onze opdrachtgevers in de maakindustrie van A tot Z te ontzorgen. Dat wij met Heembouw Architecten ons eigen architectenbureau in huis hebben, waarmee we nauw samenwerken, speelt hierin een belangrijke rol. Wij spreken de taal van onze opdrachtgevers. Of het nu gaat om:

  • automatisering;
  • de routing in en om uw pand;
  • stroomlijnen van het productieproces;
  • opslag van gevaarlijke stoffen (ADR en/of PGS 15);
  • hygiëne en voedselveiligheid (HACCP, BRC);
  • veiligheidsnormen in de logistiek (TAPA);
  • geconditioneerde ruimten;
  • maatregelen voor brandpreventie en brandbestrijding;
  • milieuvergunning en omgevingsvergunning;
  • total cost of ownership.

Met onze expertise kunt u uw klant nog beter van dienst zijn. Tevens kunnen wij de mogelijkheden van een milieuvriendelijke gebouw inzichtelijk maken en zijn wij bekend met subsidiemogelijkheden, zoals MIA en VAMIL.

De goede dingen op het juiste moment

De huisvesting van een productiebedrijf kent veel uitdagingen. Een bedrijf is een complexe materie, ontstaan vanuit een lange geschiedenis, gefundeerd op lange termijn doelstellingen, in combinatie met ad-hoc beslissingen. Bij bedrijfshuisvesting draait het met name om de binnenkant van het gebouw, die moet kloppen en passen bij het productieproces dat in het pand moet gaan plaatsvinden. Voordat het ontwerpen start, brengen Heembouw en Heembouw Architecten productieprocessen en de samenhang tussen de afzonderlijke afdelingen nauwkeurig in beeld. De groeipotentie van het bedrijf en/of gebouw moet inzichtelijk zijn en binnen de organisatie zal nagedacht moeten worden over het Programma van Eisen(PvE). Door Heembouw vroegtijdig te betrekken in deze fase, kunnen wij van maximale toegevoegde waarde zijn. Vanuit onze kennis en ervaring bieden wij mogelijkheden waar u wellicht eerder nog niet over heeft nagedacht.

De maakindustrie op volle toeren ontwerp Benier Habeon Architecten

Het complete plaatje

Samen met Heembouw Architecten kunnen wij het gezamenlijk opgestelde PvE snel uitwerken tot een concreet ontwerp. Een virtueel prototype (BIM) dat de nieuwe lay-out van uw fabriek zichtbaar maakt. Visualisatie helpt u de optimale routing neer te zetten. De interne verkeersstromen moeten juist zijn, afdelingen zo geplaatst dat flexibiliteit in de toekomst gegarandeerd is. Als de binnenzijde van het gebouw is ontworpen, kan de buitenzijde worden opgetrokken. De contouren van de plattegrond (de indeling van uw proces) bepalen de vormgeving van het gebouw, waar nodig kan het gevelbeeld worden aangepast, zodat het perfect aansluit op de uitstraling van uw bedrijf (the corporate identity).

Nieuwsgierig naar uw proces?

Denkt u na over nieuwbouw of uitbreiding van uw pand of hangt wellicht die ene hele grote order in de lucht en moet er snel iets gebeuren?

We heten u van harte welkom om op donderdag 6 april in Nieuwkuijk inspiratie op te doen. Heembouw is in Nieuwkuijk druk bezig met de realisatie van de nieuwe bedrijfshuisvesting voor Benier Nederland, naar een ontwerp van Heembouw Architecten. Op bedrijventerrein Het Hoog 2 krijgt de hypermoderne en hoogwaardige productiesite voor deze fabrikant van deegmachines voor bakkerijen steeds meer vorm en we nodigen u graag uit hier een kijkje te komen nemen.

En uiteraard kijken we graag samen met u naar een passende oplossing voor uw fabriek van de toekomst.