Home

Ontwerpende bouwer met eigen architecten

Ontwerpende bouwer met eigen architecten

Dé Ontwerpende Bouwer

Wij creëren plekken waar mensen willen zijn. Dat is onze visie en onze drijfveer. Creatie is het samenspel van bedenken, ontwerpen, realiseren en beleven. In de traditionele praktijk worden deze onderdelen uit elkaar getrokken, waarbij verschillende partijen ieder voor één onderdeel verantwoordelijk zijn. Dit geeft verspilling in het proces. Het op elkaar afstemmen van de individuele bedrijfsbelangen kost tijd, geld en energie en staat innovatie in de weg. Als ontwerpende bouwer verbindt Heembouw deze schakels in een optimaal Lean proces aan elkaar in één organisatie. 

Doordat ontwikkelaars, architecten, en bouwers nog nauwer samenwerken, zonder dat er verschillende bedrijfsbelangen spelen, komen we nog sneller tot plekken waar mensen willen zijn. Binnen onze klantgroepen werken we als architecten en bouwers samen in gespecialiseerde teams. Géén gelegenheidscombinaties, maar het is onze dagelijkse praktijk om met elkaar bezig te zijn om specifieke oplossingen te bedenken voor specifieke klanten in onze eigen klantgroep. Zonder dat eigen belang een rol speelt, zijn we als één team aan het werk met een klantopgave. Vanaf eerste schetsontwerp tot en met de oplevering. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit, een snel en soepel proces, minder ruis en slimmere oplossingen. En minder sores voor de klant.

Eigen architectenbureau

Heembouw heeft haar eigen architectenbureau waar circa dertig architecten, modelleurs en ontwerpmanagers werken. We onderscheiden ons in de markt door onze hoge ambities om voor ieder project binnen de kaders de hoogste architectonische waarde te realiseren.  

Iedere architect van Heembouw Architecten geeft zijn of haar persoonlijke handtekening aan de ontwerpen. Dit levert een divers palet op aan architectonische oplossingen, altijd passend bij de vraagstukken van onze klanten.

Duurzaamheid en Innovatie

Innovatief en duurzaam ontwerpen is voor ons geen vrijblijvendheid, maar een vanzelfsprekendheid. We gaan altijd voor de beste oplossing van uw vraag en dagen onszelf continu uit om daarin innovatief en toekomstgericht te zijn.

Interieurarchitectuur

Interieurarchitectuur is het creëren van verbinding tussen architectuur en de eindgebruiker. Wij integreren de cultuur van onze klant in het interieur en zorgen voor een gezonde duurzame werkomgeving door het toepassen van o.a. WELL. Onze integrale aanpak zorgt voor een nauwe samenwerking tussen architect, interieurarchitect en bouwer.

Download ons boek De ontwerpende bouwer

Download het bestand
skip

Een test- en showcase voor onze ambities op het gebied van circulair en gezond bouwen

Dit is een circulair pand, veel is in het zicht.

Dit project hebben we dan ook zelf ontworpen én gerealiseerd.

De groene gevel is duurzaam en heeft een positieve werking op temperatuurschommelingen.

Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van hergebruikte en biobases materialen.

De markante centrale trap is gemaakt van afvalhout.

Reduce, reuse en recycle vormt de leidraad voor de vormgeving van het interieur.

Loading...