Home

Ontwerpende bouwer met eigen architecten

Ontwerpende bouwer met eigen architecten

Dé Ontwerpende Bouwer

Wij creëren plekken waar mensen willen zijn. Dat is onze visie en onze drijfveer. Creatie is het samenspel van bedenken, ontwerpen, realiseren en beleven. In de traditionele praktijk worden deze onderdelen uit elkaar getrokken, waarbij verschillende partijen ieder voor één onderdeel verantwoordelijk zijn. Dit geeft verspilling in het proces. Het op elkaar afstemmen van de individuele bedrijfsbelangen kost tijd, geld en energie en staat innovatie in de weg. Als ontwerpende bouwer verbindt Heembouw deze schakels in een optimaal Lean proces aan elkaar in één organisatie. 

Doordat ontwikkelaars, architecten, en bouwers nog nauwer samenwerken, zonder dat er verschillende bedrijfsbelangen spelen, komen we nog sneller tot plekken waar mensen willen zijn. Binnen onze klantgroepen werken we als architecten en bouwers samen in gespecialiseerde teams. Géén gelegenheidscombinaties, maar het is onze dagelijkse praktijk om met elkaar bezig te zijn om specifieke oplossingen te bedenken voor specifieke klanten in onze eigen klantgroep. Zonder dat eigen belang een rol speelt, zijn we als één team aan het werk met een klantopgave. Vanaf eerste schetsontwerp tot en met de oplevering. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit, een snel en soepel proces, minder ruis en slimmere oplossingen. En minder sores voor de klant.

Eigen architectenbureau

Heembouw heeft haar eigen architectenbureau waar circa dertig architecten, modelleurs en ontwerpmanagers werken. We onderscheiden ons in de markt door onze hoge ambities om voor ieder project binnen de kaders de hoogste architectonische waarde te realiseren.  

Iedere architect van Heembouw Architecten geeft zijn of haar persoonlijke handtekening aan de ontwerpen. Dit levert een divers palet op aan architectonische oplossingen, altijd passend bij de vraagstukken van onze klanten.

Duurzaamheid en Innovatie

Innovatief en duurzaam ontwerpen is voor ons geen vrijblijvendheid, maar een vanzelfsprekendheid. We gaan altijd voor de beste oplossing van uw vraag en dagen onszelf continu uit om daarin innovatief en toekomstgericht te zijn.

Interieurarchitectuur

Interieurarchitectuur is het creëren van verbinding tussen architectuur en de eindgebruiker. Wij integreren de cultuur van onze klant in het interieur en zorgen voor een gezonde duurzame werkomgeving door het toepassen van o.a. WELL. Onze integrale aanpak zorgt voor een nauwe samenwerking tussen architect, interieurarchitect en bouwer.

Download ons boek De ontwerpende bouwer

Download het bestand
 1. blogApril 12, 2021

  Natuurinclusief ontwerpen: zo logisch eigenlijk, zou het niet de standaard moeten zijn?

  Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit de bouw. Bij elke nieuwbouw en renovatie is er aandacht voor. Vaak gaat het dan vooral over de keuze voor duurzame materialen, de energievraag van het gebouw zoveel mogelijk beperken en de energie die wel nodig is duurzaam opwekken. Circulariteit, gezondheid en flexibiliteit krijgen ook steeds meer aandacht. Terecht. Hoe minder nieuwe materialen we gebruiken in de bouw, hoe minder CO2-uitstoot. En hoe beter een gebouw is voor de gebruikers en hoe makkelijker het nieuwe functies kan krijgen, hoe groter de kans dat het langer blijft staan. Waar in de branche nog minder aandacht voor is: natuurinclusief ontwerpen. Vreemd eigenlijk, want het is wel onlosmakelijk verbonden met duurzaamheid en gezondheid. Natuurinclusief ontwerpen is goed voor de mens, de natuur en de toekomst en voegt daarmee letterlijk voor alles en iedereen waarde toe. Zou het niet de standaard moeten zijn? Benieuwd wat jij vindt!

 2. slimm miniatuur woning van boven af

  blogJune 2, 2021

  Heembouw Houtbouw, hoe gewoon doen tot hele gave producten kan leiden

  Hout stond de afgelopen jaren in het middelpunt bij Heembouw. Wat begon als enkel het idee dat we nog veel meer met hout wilden gaan doen dan we al deden, resulteerde inmiddels in het woonconcept van een compacte, compleet van hout gemaakte eengezinswoning en volledig houten overspanningen voor bedrijfsgebouwen. De eerste projecten zijn nu in voorbereiding: we gaan 22 houten Slimm-woningen in Roelofarendsveen bouwen en starten in juni met de realisatie van DC Aalsmeer waarin een compleet houten spantconstructie wordt toegepast. En dit is nog maar het begin, want we brengen het bouwen met hout nu nóg sneller verder in ons innovatieprogramma Heembouw Next. Over wat ‘gewoon dóen’ wel niet kan opleveren.

 3. blogJune 9, 2021

  Woonwijk (her)ontwikkelen? Slimm maakt grondgebonden wonen met tuin betaalbaar

  Het is een van de grote uitdagingen waar we in Nederland voor staan: het woningtekort oplossen. We hebben niet alleen veel woningen nodig, we hebben ze ook snel nodig, ze moeten duurzaam zijn en ook nog eens betaalbaar. En dat terwijl de ruimte om te bouwen beperkt is, zeker als we er zo weinig mogelijk natuur en landbouwgrond voor willen opofferen. Hoogbouw lijkt een logische oplossing. Door te stapelen kunnen we meer op minder grond. Maar willen we dat? En speelt dat in op de behoefte, op de vraag? Samen met mijn collega’s boog ik mij bij Heembouw over dit vraagstuk. Trots ben ik op het resultaat, het woonconcept Slimm: een kwalitatief hoogwaardige, compacte woning, geschikt voor 1-3 persoonshuishoudens. Slimm is bijzonder, want dit woonconcept is niet alleen betaalbaar, energiezuinig, duurzaam, snel realiseerbaar en grondgebonden, het is ook altijd een maatwerkontwerp, passend bij de omgeving.

skip

Een test- en showcase voor onze ambities op het gebied van circulair en gezond bouwen

Dit is een circulair pand, veel is in het zicht.

Dit project hebben we dan ook zelf ontworpen én gerealiseerd.

De groene gevel is duurzaam en heeft een positieve werking op temperatuurschommelingen.

Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van hergebruikte en biobases materialen.

De markante centrale trap is gemaakt van afvalhout.

Reduce, reuse en recycle vormt de leidraad voor de vormgeving van het interieur.

Loading...