Home

Ik hoor u denken, krijg ik deze informatie van een bouwer? U bent het niet gewend, maar juist dát maakt het extra interessant. Van ons kunt u namelijk een slim, objectief en volledig onafhankelijk advies verwachten. Hier vertel ik u hoe het werkt.

Location Intelligence kantoren Unilever laboratoria

Een nieuw kantoor bouwen, een bestaande locatie uitbreiden of transformeren is een grote investering. Daarbij gaat u niet over één nacht ijs. Zeker niet als het gaat om de locatie. Hoe gaaf is het dus, dat er tegenwoordig steeds meer mogelijk is als het gaat om inzicht te krijgen in de waarde van een plek.

En dan niet alleen de huidige waarde van de grond maar ook de prijsontwikkelingen in de toekomst. Maar vooral ook of die plek geschikt is voor waar u ‘m voor wilt gebruiken. Is de bereikbaarheid met auto, fiets en/of OV goed en zal dat in de toekomst zo blijven? Wonen hier in de buurt uw huidige en toekomstige medewerkers en blijft dat ook zo? Is het in de buurt van waar uw klanten en leveranciers gevestigd zijn en zijn er wel of geen nieuwe markten te ontginnen?

Kortom: is investeren in huisvesting op deze plek voor nu en in de toekomst een slimme keuze?

Snel de beste locatie vinden

Tot nu toe was inzicht verkrijgen in al deze factoren een lastige klus. Met onze Mobiliteitsscan en de gronddatabank konden wij vaak al snel inzichten geven, maar specifiek op de bedrijfsvoering en de processen van een bedrijf locatieadvies geven, dat bleef een tijdrovende klus. Met de komst van steeds meer slimme tools en vooral ook het vermogen om de vele data die er zijn op een slimme manier te combineren, kan dat nu wel heel snel. Sterker nog, wíj kunnen het! (nou ja, ik niet, onze data-analisten ;-) ).

Nou hoor ik u denken: ‘Een bouwer? Ik ben gewend om eerst naar een makelaar of architect te stappen als ik plannen heb. Of naar de installatieadviseur, vanwege het significante aandeel in de bouwsom.’ Dat snappen wij, maar wij kunnen u juist heel goed van dienst zijn in de beginfase van uw zoektocht met het lokaliseren van de beste vestigingslocatie. Met name aangezien wij er geen belang bij hebben welke locatie u kiest. U kunt er dus volledig van op aan dan ons advies onafhankelijk is.

Location Intelligence kantoren maptable detail GIS

Alle factoren wegen we mee

Het werkt als volgt: U heeft een kantoor met lab of cleanroom nodig. Dan gaan wij allereerst kijken welke locaties zijn uitgesloten vanwege de milieucategorie van uw bedrijf. De geschikte locaties plotten we op een Nederlandse kaart waar uw (huidige) medewerkers wonen en daarna leggen we deze kaart over de locaties waar u mag bouwen. Daaroverheen komen kaarten met:

 • data over de prijsontwikkelingen van bedrijventerreinen,
 • de plekken waar uw klanten en leveranciers zich bevinden,
 • data over mobiliteit zoals aanwezige snelwegen en OV-haltes,
 • data over het opleidingsniveau van de inwoners om inzicht te krijgen in het potentieel van nieuwe medewerkers in de buurt
 • en wat verder voor u van belang is.

Location intelligence = uw maatpak kaart en uw perfecte locatie

Simpel gezegd, met behulp van alle data die we hebben leggen we verschillende ‘kaarten’ van Nederland over elkaar, precies afgestemd op de wensen en eisen die u heeft voor de locatie voor uw bedrijf. Een maatpak dus, maar dan in de vorm van een kaart. Wij noemen het location intelligence en hiermee we voor u volledig inzichtelijk maken welke locaties voor u de beste match zijn.

Location Intelligence kantoren maptable huisvestingsadvies

Het wegen van factoren

Ook mooi: u kunt zelf de zwaarte van de factor aangeven. Is het voor u bijvoorbeeld minder belangrijk is dat de grond in waarde blijft stijgen, dan maken we deze factor minder belangrijk of sluiten we deze helemaal uit. De perfecte manier om de plek te vinden die het beste past bij de toekomstvisie die u heeft voor uw bedrijf.

Laat uw locatie geen remmende factor worden

Want natuurlijk wilt u niet dat de locatie van uw bedrijf op den duur een remmende factor wordt in de groei van uw bedrijf. Denk hier bijvoorbeeld aan:

 • geen geschikt nieuw personeel kunt vinden,
 • U kunt uw huidige personeel niet kan behouden door een onaantrekkelijke locatie en werkplek,
 • slechte bereikbaarheid
 • u in een regio gevestigd bent met gemiddeld een heel ander opleidingsniveau dan u zoekt.
 • op deze locatie niet mag of kan uitbreiden, terwijl dat voor groei wel noodzakelijk is.
 • omdat uw transportkosten de pan uit reizen, omdat klanten en leveranciers (te) ver weg zitten.

Vrijblijvende analyse

Kortom: het maakt ons niet uit waar u zich wilt vestigen, wij vinden de perfecte locatie die het beste bij uw bedrijf past. Niet op basis van onderbuikgevoelens of allerlei algemene gegevens, maar van objectieve data die samen een maatwerkkaart vormen voor wat u zoekt en nodig heeft.

Nieuwsgierig geworden?

Wij voeren graag vrijblijvend een locatie-analyse voor u uit. Bel of mail mij (zie hieronder mijn gegevens) en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.