Home

Weinig overlast, lagere kosten

‘Waarom júist nu?’, vraagt u zich misschien af. De coronacrisis brengt immers veel onzekerheden met zich mee. Ik praat daar veel over met kantooreigenaren en ik begrijp dat. Tegelijkertijd biedt de coronacrisis ook een kans.

Tussen nu en twee jaar moet het verduurzamen van uw kantoor een keer gebeuren. Die wettelijke verplichting van label C per 1 januari 2023 gaat niet weg. Die verplichting blijft, mijn collega Tjeerd van der ploeg schreef hier in 2018 ook al een blog over.

Veel mensen werken nu door corona thuis, uw kantoor staat waarschijnlijk deels leeg. Een groot voordeel is dat bouwbedrijven hierdoor meters kunnen maken en sneller verbouwen betekent voor u lagere kosten. De stap maken naar label C vraagt vaak echt wel wat aanpassingen, onder andere aan de schil (betere isolatie), de energieopwekking, de installaties en eventueel de verlichting (led). Daar ondervinden uw medewerkers geen overlast van nu ze thuis werken.

Nóg een voordeel: u heeft dan straks, als uw kantoor weer ‘bemand’ is, een gebouw dat aan alle wettelijke verplichtingen voldoet én comfortabel en gezond is. Uitstekende ventilatie spreekt nu natuurlijk voor zich, maar denk ook aan zaken als daglicht, temperatuur, kleurgebruik en inrichting. Het is een kans om een plek te creëren waar u en uw medewerkers graag willen zijn. Die in dienst staat van wat u dagelijks doet en aantrekkingskracht uitoefent op de arbeidsmarkt.

Scherpere marktprijzen

Nú kiezen om de verduurzamingsmaatregelen door te voeren brengt voor u meer voordelen met zich mee. Diverse prijzen, zoals bijvoorbeeld materiaalkosten, waren door de gespannen markt in de bouw heel hoog. Wij zien deze prijzen nu normaliseren, dus dat betekent direct dat ook voor u de kosten dalen. En u kunt zich voorstellen: als wij werken in een nagenoeg leeg gebouw kunnen we makkelijker doorwerken en hoeven we minder maatregelen te treffen. Ook dat ziet u terug in lagere prijzen.

Integraal ontwerp en realisatie = 30% tijdsbesparing

Als u kiest om aan de slag te gaan, dan kiest u bij Heembouw voor een integrale aanpak die wel 30% tijdbesparing oplevert. Als ontwerpende bouwer hebben wij namelijk een eigen architectenbureau, waardoor we het ontwerp en de uitvoering als één team oppakken. Een aanpak die zeldzaam is in de bouw en die het mogelijk maakt om veel sneller de engineeringsfase door te komen en faalkosten te voorkomen.

Al vanaf de start van de samenwerking met u, werken wij het plan uit met onze eigen ontwerpers, specialisten en engineers. Door onze aanpak is het gebouw daardoor echt helemaal af bij de sleuteloverdracht en weer toekomstklaar.

Bouwen op een verantwoorde wijze

Ook uniek aan onze aanpak: circulariteit is verweven in de keuzes die wij als bouwer maken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat wij niet alleen duurzame en gezonde gebouwen maken, maar ook de weg ernaartoe op een verantwoorde wijze afleggen.

Waar mogelijk gebruiken we bijvoorbeeld circulair beton; Freement. Dat heeft dezelfde kwaliteit als standaard beton, maar 50% minder CO2 uitstoot doordat de ingrediënten worden gewonnen uit sloop- of demontageprojecten. Freement is door Heembouw o.a. al toegepast bij de fundering van de eigen huisvesting en het nieuwe kantoor van Lomans Totalinstallaties.

Met uw gebouw nog op tijd voldoen aan de label C-verplichting? Nu is het moment

Vliegende start na corona

Kortom: stel het niet te lang meer uit, de label C-verplichting komt eraan, bouwbedrijven hebben overvolle agenda’s en juist nu staat uw kantoor grotendeels leeg. Als dan straks iedereen weer naar kantoor kan heeft u niet alleen de benodigde werkzaamheden achter de rug, u voldoet aan de wet en biedt uw medewerkers een vernieuwde, gezonde, inspirerende werkomgeving met de juiste luchtkwaliteit.

De mogelijkheden bespreken? Neem contact met mij op, ik bekijk graag samen met u de kansen voor uw gebouw.