Home

Uw kantoor toekomstklaar

kantoor Metropolitan na renovatie toekomst klaar
Uw kantoor toekomstklaar
Uw kantoor toekomstklaar

Kantoren verduurzamen en gezonder maken loont

Aandacht voor gezondheid en welzijn op de werkvloer en de effectiviteit van medewerkers, hebben een duidelijke relatie. Uit experimenten blijkt dat mensen beduidend beter functioneren en presteren in een gezond kantoor. En ze geven aan zich gelukkiger, energieker en gezonder te voelen in een gezonde en inspirerende werkomgeving. Goede redenen om uw kantoor te verduurzamen en gezonder te maken.

Heembouw bouwt toekomstklaar. 

Wat deze aanpak onderscheidend maakt, is dat duurzaamheid en gezondheid onze drijfveer zijn in élke stap van het proces. Ons doel is kantoren te verwezenlijken die maximaal bijdragen aan het comfort en welzijn van gebruikers, nauwelijks energie verbruiken en geen CO2 uitstoten door onze circulaire ontwerpprincipes. Zo creëren we werkomgevingen waar mensen graag willen zijn. Ook in de toekomst.

Benieuwd hoe we dit aanpakken? Kijk dan naar onze onderstaande videoserie: Een duurzaam en gezond kantoor.

Deel 1. Circulair in de praktijk

Ontwerpen met circulaire materialen, zorgt voor een gebouw met een verhaal, vertelt architect Vivian Wijburg van Heembouw Architecten. Samen met Michel Baars van New Horizon legt ze uit hoe zij circulariteit toepassen in de praktijk. Wat heeft dit voor invloed op zowel het ontwerp- als het realisatie proces?

Heembouw Kantoren: Circulair in de praktijk

Deel 2: De eerste stap naar een duurzaam & gezond kantoor

Je wilt je kantoor verduurzamen en gezonder maken: en dan? De ambities van de klant zijn leidend, vertelt planontwikkelaar Vincent van der Endt.

Heembouw Kantoren: De eerste stap

Deel 3: Ontwerpvisie

Een duurzaam én gezond kantoor realiseerde Heembouw samen met Heembouw Architecten op de Amsterdamse Zuidas. Benieuwd naar de ontwerpvisie van de architect? Laat je in 1 minuut inspireren door het verhaal van Klaas-Melle Brouwer.

Heembouw Kantoren: Ontwerpvisie

Deel 4: Een gezond en duurzaam kantoor in 6 stappen

Een duurzaam kantoor is niet automatisch een gezond kantoor. Bij een duurzaam gebouw staat (vaak) de energiezuinigheid voorop, terwijl bij een gezond kantoor de welzijn van de medewerkers op de 1e plaats staat. Heembouw heeft een 6-stappenplan om een bestaand kantoor te renoveren tot een duurzaam én gezond kantoor. Hoe we dat doen? Dat vertelt directeur Heembouw Kantoren Durk van Loon.

Heembouw Kantoren: Een gezond en duurzaam kantoor in 6 stappen

Deel 5: Een gezonde werkplek

Wat is een gezond kantoor? Onze Well-AP expert Babet Ruizenaar vertelt hier samen met Michel Kemper (De Groene Jongens) meer over!

Heembouw Kantoren: Een gezonde werkplek

Deel 6: Een circulair interieur

Interieurarchitect Ellen van IJzendoorn legt uit hoe wij als ontwerpende bouwer een gezonde werkomgeving creëren met duurzame en circulaire producten, waardoor onze milieu-impact minimaal blijft.

Heembouw Kantoren: Een circulair interieur

Deel 7: Ons uitvoeringsteam

Echt vakmanschap, dat is wat ons uitvoeringsteam volop bezit en elke werkdag inzet op onze bouwplaatsen. Bart Swart (uitvoerder), Sophia van Rooij (werkvoorbereider) en Gert-Jan van Lubeek (projectleider) vertellen hoe zij dit aanpakken.

Heembouw Kantoren: Ons uitvoeringsteam

Deel 8: Overlast

Door het maken van communicatieplannen met de opdrachtgever proberen wij de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te minimaliseren. Het werkproces van de opdrachtgever is hier leidend. Samen maken wij een overlastplan. Op die manier is overlast bij Heembouw nooit een verrassing.

Heembouw Kantoren: Overlast

Deel 9: Virtueel bouwen

Virtueel Bouwen is een belangrijk onderdeel voor de realisatie van een gezond en duurzaam kantoor. Maar waarom is dat zo? Kom erachter in deze video waar Berend Koudstaal en Wilfred Hulst vertellen over de toegevoegde waarde en de voordelen voor u als klant.

Heembouw Kantoren: Virtueel bouwen