Home

Bedrijfspand op maat

Uw bedrijf is uniek en verdient een eigen ontwerp. Veel leveranciers werken met een hallen configurator. Iets waar wij niet in geloven. Elke klant is in onze ogen uniek. Wij zijn nieuwsgierig, willen alles van u weten en maken daarmee een ontwerp op maat. Ook elke locatie is anders. Elke gemeente heeft haar eigen regels vastgelegd in een uniek bestemmingsplan. De eisen die hierin staan hebben vaak veel invloed op de mogelijkheden voor uw bedrijfspand. Veel variabelen dus. Iets wat onze architecten graag voor uw inzichtelijk maken. Dit doen ze vrijblijvend in de vorm van een schetsontwerp met een uitgebreide locatie analyse. Zo heeft u alles inzichtelijk om de juiste keuze te kunnen maken.

Proces en techniek

Welke vorm krijgt uw bedrijfspand? Alles kan wat ons betreft. Wij nemen uw proces altijd als uitgangspunt voor het ontwerp. Daarnaast hebben we te maken met de mogelijkheden van de kavel. Uw proces is leidend, dit proberen we zo optimaal mogelijk te vertalen naar een passend bedrijfspand. Vierkante meters zijn kostbaar, als het mogelijk is werken we met verdiepingsvloeren om ruimte dubbel te kunnen gebruiken. Wat ons betreft kunt u alle kanten op.

Een ontwerp puur op functionaliteit, zonder fratsen? Dat kan. Het ontwerp wordt minder spannend, maar daarom niet minder goed. Een ontwerp dat uw pand een eigen smoel en identiteit geeft? We zijn eerlijk, dat doen we nog liever.

En wilt u per se een rond pand? We werken dit zeker voor u uit. Toch blijkt vaak dat rond in veel gevallen echt niet praktisch is. Eén ronde gevel om uw kantoor extra uitstraling te geven kan natuurlijk wel.

Materiaal

Welke materialen worden gebruikt? In veel gevallen kiezen wij voor een staalconstructie die grote overspanningen mogelijk maakt. Deze wordt voorzien van gevel en dakbeplating met voldoende isolatie. De gevelafwerking bepaalt vervolgens hoe het pand er uit komt te zien. Vaak wordt hier gekozen voor metalen gevelbeplating. Dit is licht, duurzaam en in veel vormen en kleuren verkrijgbaar.

Bedrijfsunits bedrijfsverzamelgebouw Harbour Village Rijswijk
Harbour Village Rijswijk

Ons project Harbour Village laat hier op kleine schaal een scala aan mogelijkheden zien. Wij werken hierbij samen met SAB-profiel. Ook wordt nog vaak gewerkt met metselwerk voor een deel van bijvoorbeeld de gevel van uw kantoor.

Andere opties zijn:

  • Een duurzame look met houten gevelbekleding
  • Een stoere look met cortensstaal
  • Een transparante look met een vliesgevel
  • Veel licht door toepassen van translucent polycarbonaat
  • Dakbedekking voorzien van zonnecellen

Eye-catcher

Een nieuw bedrijfpand heeft vaak een zichtzijde die extra mag opvallen. Een zogenoemde eye-catcher zorgt ervoor dat niemand meer om u heen kan. U geeft hiermee uw bedrijf extra elan. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een extra grote luifel, een uitstekend kantoor of een opvallende raampartij die duidelijk maakt waar de voorzijde van het pand zich bevind. Vaak wordt hiervoor de entree gebruikt. Een entree die opvalt helpt uw bezoekers met het vinden van de ingang tot uw bedrijfspand.

In onderstaande slideshow enkele projecten uit ons portfolio ter inspiratie.

Nieuwe ontwikkelingen

Naast de vorm, het materiaal en de uitstraling van uw pand zijn er tal van zaken die bij de nieuwbouw of uitbreiding van uw bedrijfspand komen kijken. De ontwikkelingen gaan tegenwoordig razendsnel. De bouw van bedrijfsgebouwen is één van onze specialismen. We zorgen dan ook dat we alle ontwikkelingen in de gaten houden en onze kennis continu verbreden. Zo hebben we ervaring met toepassen van LED verlichting en kunnen we inzichtelijk maken of het loont hierin te investeren. We hebben eigen BREEAM experts in dienst om u over dit onderwerp te adviseren. En kiest u niet voor BREEAM, steeds meer duurzame oplossingen die hieruit voortkomen passen we standaard toe op onze projecten. Op gebied van de inrichting van uw magazijn of warehouse is veel kennis aanwezig. De inrichting kan flexibel door de toepassing van slimme stramienen. Wijzigingen in de inrichting zijn dan ook in de toekomst mogelijk, dit komt de waarde van uw pand ten goede. Ook verdiepen wij ons altijd in de routing op uw terrein. We beschikken over software om vrachtwagen bewegingen inzichtelijk te maken. De inmiddels steeds vaker geziene LZV kent voor ons geen geheimen meer.

Veel keus, wij helpen u graag

Ziet u op tegen het maken van alle keuzes? Wij garanderen een optimaal proces door toepassing van Lean Bouwen. Doordat we werken met BIM krijgt u snel inzicht in uw nieuwe pand. Voordat we uw pand daadwerkelijk gaan bouwen heeft u er virtueel al meerdere keren doorheen gelopen.


Om u op weg te helpen kunt u alvast ons gratis e-book downloaden met hierin 10 inzichten voor een gefundeerde beslissing.