Home

De 38 woningen die de komende weken worden opgeleverd, behoren tot de tweede fase van Westend. Alle woningen zijn aan vaarwater gelegen. De bouw van fase 2 startte in maart 2020. Het was een gekke bouwperiode in verband met alle coronamaatregelen. Hierdoor hebben we onze communicatie met de kopers ook iets aangepast: de feestelijke start bouw is digitaal gevierd en de kijkdagen hebben we anders moeten inrichten. Gelukkig konden deze kijkdagen wel door gaan, zodat de kopers de bouw goed konden volgen.

Fase 3 binnenkort van start

Heembouw zal in Westend in totaal 103 woningen realiseren, verdeeld over 3 fasen. De bouw van Fase 3, die bestaat uit 31 woningen, gaat binnenkort van start. Op 15 mei zijn de laatste 31 woningen van fase 3 in verkoop gegaan en zijn allemaal verkocht. In deze fase bevinden zich ook 4 nul-op-de-meter woningen en 2 woningen die speciaal voor de lokale starters op de markt zijn gekomen.

Over het project

“Wonen in Westend” wordt ontwikkeld aan de rand van het centrum van Roelofarendsveen, aan de Braassemdreef. Heembouw Wonen en Kennemerland Beheer bezitten elk een deel van de gronden waarop zij zelf hun eigen woningen ontwikkelen en realiseren. De nieuwe wijk ligt in een prachtige groene en waterrijke omgeving en wordt in meerdere fasen gerealiseerd op drie schateilanden: Middeneiland, Westereiland en Oostereiland. De wijk biedt een grote variëteit aan woningtypes met elk unieke eigenschappen en de meeste woningen zijn gelegen aan het water, andere liggen meer in het groen centraal op het eiland. Dit alles maakt dat deze nieuwe woonwijk een plek is waar mensen graag willen wonen.