Home

Met de realisatie van het nieuwe gemeentehuis, is er nu één centrale gemeentelocatie aan het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel, die toekomstbestendig is op meerdere vlakken. Alle dienstverlening vindt vanaf juni 2019 centraal plaats vanuit deze vestiging, het gebouw krijgt een BREEAM Excellent duurzaamheidsscore en is gebouwd met duurzame materialen.

Circulair oogsten

Voor de start van de bouw is het oude gemeentehuis gesloopt, niet op de traditionele wijze, maar de gesloopte materialen zijn, in samenwerking met New Horizon, circulair geoogst. Alle herbruikbare materialen zijn in één deel uit het gebouw gedemonteerd en daarna doorverkocht of dienen nu als nieuwe grondstoffen. Hiermee levert het afbreken van het voormalige gemeentehuis al haar aandeel in de duurzaamheidsambitie van de gemeente.

Gezonde, comfortabele en toekomstbestendige (werk-)plek

Het gebouw is, naast flexibel indeelbaar en aanpasbaar, ook een plek waar de ambtenaren graag willen werken. Er is veel licht en ruimte en de kantoorverdiepingen zijn ingericht om flexwerken optimaal te faciliteren. Kraaijvanger Architects heeft samen met de gemeente een werkconcept ontwikkeld, dat optimaal ondersteuning biedt aan de werkprocessen, de onderlinge communicatie en de samenwerking.

Oplevering Zuidplas Interieur

SROI

Verbindend is één van de kernwaarden van Heembouw. Een deel van de aanneemsom is daarom gebruikt om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een aandeel te geven in het project. Denk hierbij aan poortwachters, leerlingen bij o.a. de installateur, verkeersregelaars en administratieve ondersteuning bij het behalen van de BREEAM Exellent doelstelling. Ook is bij het vieren van de mijlpalen specifiek gekeken hoe bedrijven uit de gemeente met SROI werknemers ingezet konden worden.

Meer informatie over dit project vindt u hier.