Home

Heembouw levert verduurzaamde kantoor Metropolitan aan Amsterdamse Zuidas op

Onlangs leverde Heembouw het verduurzaamde kantoor Metropolitan aan de Amsterdamse Zuidas op. Het 10.000m2 grote multi-tenant kantoor uit 1969 werd in opdracht van de Maatschap Metropolitan verduurzaamd naar energielabel A en kreeg een geheel nieuwe, eigentijdse look & feel. Verder werd het comfort sterk verbeterd door vernieuwing van de installaties en het isoleren van de gevel. Heembouw Architecten, het eigen architectenbureau van Heembouw, tekende voor het ontwerp.

Het kantoor lag vroeger naast een sportcomplex, maar is tegenwoordig onderdeel van één van de meest hoogwaardige kantoorgebieden van Nederland. Daarom kreeg de gevel een esthetische make-over en werd het karakter van het gebouw sterk gemoderniseerd, waardoor het beter aansluit bij de uitstraling van de Zuidas. De noordgevel van het gebouw is op de verdiepingen verder open gewerkt, waardoor de kantoorruimten vrij uitzicht op de Zuidas hebben.

Heembouw is begin 2019 begonnen met de bouw en het circulair slopen van de overtollige materialen, in samenwerking met New Horizon. Door het hergebruiken van deze materialen, het toepassen van hernieuwbare energie en het na-isoleren van de gevel, is er een duurzaam en gezond kantoor gerealiseerd, dat klaar voor 2030. Inmiddels heeft de eerste huurder, Coty inc., het kantoorpand betrokken.

Metropolitan - vooroplevering (15).jpg