Home

De activiteiten van Fource Logistics worden nu nog uitgevoerd vanuit vier verschillende DC’s, welke worden samengevoegd in het nieuwe centrale DC. De locatie in Berkel en Rodenrijs werd via de Heembouw Gronddatabank gevonden. Fource sloot hiervoor een huurovereenkomst met Union Investment af. Fource Logistics is onderdeel van Fource Holding en actief in de automotive aftermarket.

Heembouw Architecten, het eigen architectenbureau van Heembouw, realiseerde het ontwerp voor de nieuwbouw, dat door zijn spectaculaire vormgeving een ware eyecatcher in het landschap zal zijn. JLL begeleidde de grondtransactie, en 3stone Real Estate trad op als adviseur voor belegger Union Investment. Het distributiecentrum omvat ruim 50.000 m2 - waarvan 2.400 m2 kantoor en 49.000 m2 magazijnruimte – waar voor het orderpicken gebruik wordt gemaakt van een volautomatisch shuttlesysteem.

The Bridge

Het nieuwe distributiecentrum heeft als bijnaam ‘The Bridge’, dat verwijst naar de eyecatcher van dit ontwerp, namelijk de centrale entree op de eerste verdieping. Daardoor verloopt de routing van medewerkers vanaf de parkeerplaats (maaiveld) via een voetgangersbrug over het logistieke terrein voor vrachtwagens naar een centraal plein op de eerste verdieping. Op dit verhoogde niveau bevinden zich bijna alle ondersteunende faciliteiten, zoals kantoren, kleedruimten, kantine, trainingsruimten, etc.

Ook komt ‘The Bridge’ terug als het thema verbinding tussen mens en techniek (een brug slaan). In het interieur en materialisatie van het terrein worden technische en natuurlijke (menselijke) elementen verbonden, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologie op gebied van mechanisatie, gecombineerd met traditionele warehousing. Het DC wordt aangestuurd met een nieuw warehouse managementsysteem. Dit zorgt ervoor dat Fource de dienstverlening richting haar netwerk naar een nog hoger level kan brengen. Het geheel sluit aan bij de missie van Fource; partner voor nu en in de toekomst, voor zowel klant als medewerkers.

Het DC krijgt de kwalificatie BREEAM excellent. Het dak wordt geheel voorzien van zonnepanelen, waarmee het pand volledig zelfvoorzienend zal zijn qua energie. Heembouw start 3 december met de realisatie. Medio 2020 is de eerste oplevering, zodat de afbouw van het volautomatische shuttlesysteem in het magazijn van start kan gaan. De eindoplevering staat gepland voor eind 2020.

Fource

Fource is de one-stop-shop voor autobedrijven. Naast automaterialen, gereedschap, olie, banden en werkplaatsbenodigdheden, levert Fource ook diverse diensten als opleidingen, technische data en marketing ondersteuning. Als partner voor nu en in de toekomst. Dit gebeurt via 90 eigen Fource Automotive grossiersvestigingen en via onafhankelijke groothandels in automaterialen. Fource Logistics verzorgt de distributie van het centrale magazijn naar grossiers en vanuit Fource Automotive naar het autobedrijf.