Home

LKQ Fource

Duurzaam distributiecentrum met kantoor.

Status
Opgeleverd
Locatie
Berkel en Rodenrijs
Opdrachtgever
LKQ Fource
Architect
Heembouw Architecten
Investeerder
Union Investment
Omvang
49.000 m2 bedrijfshal en 2.400 m2 kantoor
Bijzonderheden
Het DC krijgt de kwalificatie BREEAM excellent. Het dak wordt geheel voorzien van zonnepanelen, waarmee het pand volledig zelfvoorzienend zal zijn qua energie.

Fource is de one-stop-shop voor autobedrijven. Naast automaterialen, gereedschap, olie, banden en werkplaatsbenodigdheden levert Fource diensten als opleidingen, technische data en marketing ondersteuning. In Nederland gebeurde dit vanuit vier verschillende locaties, en nu vanuit dit centrale nieuwe distributiecentrum met kantoor van ruim 50.000 m2.

In opdracht van Union Investment heeft Heembouw een modern en duurzaam distributiecentrum voor Fource Logistics op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs ontworpen en gerealiseerd. De eyecatcher van het ontwerp van Heembouw Architecten is de voetgangersbrug die het maaiveld over het logistieke terrein met een centraal entreeplein op de eerste verdieping verbindt. Op dit verhoogde niveau bevinden zich de kantoren en ondersteunende faciliteiten zoals kleedruimten, het bedrijfsrestaurant en trainingsruimten. 

Heembouw Architecten realiseerde het ontwerp voor de nieuwbouw, dat door zijn spectaculaire vormgeving een ware eyecatcher in het landschap zal zijn.

Onze casestudy voor het BREEAM oplevercertificaat

Download het bestand

Voortgang

  skip

  Plaatsing brug LKQ Fource

  Het nieuwe distributiecentrum heeft als bijnaam ‘The Bridge’, dat verwijst naar de eyecatcher van dit ontwerp, de speciaal ontworpen loopbrug.

  Via de loopbrug kom je bij de hoofdentree op de eerste verdieping. Hier zijn het kantoor, de kantine en de kleedruimtes te vinden.

  Iedereen komt hier samen, net als in een stationshal. Zowel de bezoekers, de kantoormedewerkers als de warehouse-medewerkers.

  Het concept van dit centrale plaza maakt dit project uniek, en maakt het een plek waar mensen graag willen zijn.

  Onze totaalaanpak als ontwerpende bouwer voor LKQ Fource. Het doel van nieuwbouw is het creëren van een locatie om te groeien als bedrijf. Een plek waar werknemers met plezier en trots naar toe komen. Een plek waar mensen willen zijn. Voordat het zover is komen er talloze vragen om de hoek kijken. Wat is een optimale locatie? Hoe zit het financieel? En hoe komt mijn locatie eruit te zien? Als ontwerpende bouwer helpt Heembouw klanten zoals LKQ Fource in dit proces van A tot Z.

  Ontwerpende bouwer
  Location Intelligence
  Financiering
  Planontwikkeling
  Ontwerp
  Realisatie

  Volgend project