Home

Heembouw realiseert distributiecentrum van 98.000 m2 in Echt Susteren voor Dokvast en P3

Gelegen op het logistieke knooppunt van de A2 en A73 tussen Venlo en Maastricht is Heembouw onlangs gestart met de bouw van DC Echt-Susteren. Een nieuw en kwalitatief hoogstaand distributiecentrum van 98.000 m2 op businesspark Midden Limburg. In opdracht van Dokvast zal dit pand worden ontwikkeld, en na voltooiing wordt het gehele complex verkocht aan de Duitse investeerder en vermogensbeheerder P3 Logistics Parks.

Doelmatig ontwerp

DC Echt-Susteren is ontworpen door Heembouw Architecten, en wordt gekenmerkt door doelmatigheid en eenvoud. Pragmatisch, maar mét een hoogwaardige uitstraling. Het champagnekleurige hoofdvolume krijgt door de metallic gevelpanelen een glans die de kleuren van de omgeving gedeeltelijk overneemt. Om het distributiecentrum, ondanks de omvang, goed in de omgeving te passen krijgt het terrein daarnaast vanuit het landschapsontwerp extra aandacht en worden zo mogelijk voorzien van een natuurlijke en groene invulling.

Vier compartimenten

Het kantoor zal bestaan uit ca. 1.300m2, het magazijn uit ca. 85.000 m2 en de vloer voor VAS-activiteiten is 12.700 m2. Het distributiecentrum wordt uitgevoerd in vier compartimenten. Elk compartiment met magazijn krijgt een eigen kantoorvoorziening en mezzaninevloer boven de expeditie zone. Bijzonder aan het object is naast het grote oppervlakte de vrije hoogte van 12,2 meter en 82 elektronisch bediende laadbruggen.

Duurzaamheid

Voor zowel Heembouw, Dokvast als P3 is duurzaamheid een belangrijke pijler. DC Echt-Susteren zal na oplevering voor een BREEAM Oustanding certificering in aanmerking komen.

Het pand wordt naar verwachting door Heembouw aan Dokvast opgeleverd in het vierde kwartaal van 2021.