Home

De aannemingsoverkomst wordt op het nieuwe kavel ondertekend door Léon Heddes names Heembouw en voorzitter Onno Hoes vanuit het NVM

In het ontwerp van Heembouw Architecten is er ruimte voor werken, ontmoeten, leren en parkeren. Heembouw is als ontwerpende bouwer verantwoordelijk voor het ontwerp van het interieur, het exterieur en de realisatie. De uitvoering start in december 2020, de oplevering staat gepland voor begin 2022. Tijdens de realisatie wordt NVM ondersteund door BOAG, die verantwoordelijk is voor het projectmanagement en de kwaliteitsborging.

Impressie atrium NVM Utrecht - Heembouw Architecten

Het nieuwe hoofdkantoor van NVM krijgt klimaatklasse A, een semi open kantoorindeling en een transparante plint met grote kantine. Hier wordt door Heembouw écht een plek gecreëerd waar NVM en haar leden graag willen zijn.

“Het kantoor is, naar wens van zowel NVM als de gemeente, een blok (monoliet) dat perfect past in de groene omgeving van Papendorp, met een open plint en een atrium voor verbinding. Het atrium wordt het “clubhuis van NVM”, alles is hieraan gekoppeld, de kantoren en de opleidingslokalen. Dit versterkt de onderlinge verbinding,” aldus Vivian Wijburg van Heembouw Architecten. “Daarnaast is er heel specifiek naar materiaalkeuzes, levensduur en duurzaamheid gekeken, en wordt er in het interieur gebruik gemaakt van circulaire materialen. Het gebouw is volledig elektrisch gekoeld en verwarmd met warmtepompen en klimaatplafonds. De PV-panelen op het dak leveren hiervoor een groot aandeel van de stroom. Bovendien is het kantoor zeer goed bereikbaar met het OV. Kortom, dit kantoor voldoet aan alle hedendaagse wensen en eisen voor een duurzaam, gezond en toekomstklaar kantoor.”

klik hier voor de projectpagina van NVM

Impressie exterieur NVM Utrecht - Heembouw Architecten