Home

Heembouw realiseert nieuwe huisvesting Zon Impex

Nieuwe bedrijfsruimte voor Zon Impex op Oudeland Berkel en Rodenrijs - vooraanzicht

Op bedrijvenpark Oudeland in Berkel en Rodenrijs start Heembouw eind oktober 2020 met de realisatie van een nieuw bedrijfspand voor Zon Impex. Familiebedrijf Zon Impex Trading B.V. is totaalleverancier voor de horeca en supermarkten in de Benelux, en maakt een constante groei door, waarvoor de huidige locatie in Rijswijk onvoldoende ruimte biedt. Het nieuwe bedrijfspand, voorzien van representatieve kantoor- en demoruimte, kan verdere groei zonder problemen opvangen.

Open en transparant karakter

Heembouw Architecten maakte het ontwerp van het gebouw, dat bestaat uit twee in hoogte verschillende, volumes die in elkaar geschoven zijn. Het logistieke warehouse vormt het hoogste volume met een hoogte van ca. 11 meter. Om het logistieke warehouse vouwt zich een tweede en lager gelegen volume.

Kenmerkend lijnenspel

Kenmerkend voor het ontwerp is het doorlopende lijnenspel van de sterk opvallende gevelband. Ter plaatse van de hoofdentree van het kantoor op de begane grond zijn de gevels terug gelegd, wat resulteert in een overstek van de bovenliggende verdieping. Met de grote glazen puien krijgt het kantoor een open en transparant karakter. De kenmerkende gevelbanden, begeleiden de bezoekers vanaf de N471 langs de representatieve demoruimte naar het kantoor.

Heembouw zal de nieuwe huisvesting van Zon Impex naar verwachting het tweede kwartaal 2021 opleveren.