Home

Met een feestje voor alle bewoners, de opdrachtgever en het projectteam is op 1 mei het startsein gegeven voor de uitvoering. Onder het genot van een kop koffie of thee en een gebakje is er geproost op een voorspoedige bouw.

Nieuwe look & feel

De gevels van de flats waarin de 105 woningen zijn gesitueerd, krijgen een nieuwe look & feel. In het ontwerp van de nieuwe gevel is de leesbaarheid verbeterd. Met een duidelijke plint heeft de flat een ‘fundering’ gekregen. Door een verticale accentuering boven het entree aan te brengen is ook de ingang van het gebouw beter zichtbaar.

De kleuren van deze accentuering worden doorgezet in de entree en het trappenhuis. Deze verbeteringen zorgen voor een veilig en vertrouwd gevoel bij thuiskomen. De bewoners hebben zelf inspraak gehad in de kleur voor hun entree. Tot slot worden er nieuwe balkonhekken en dakranden geplaatst om het geheel af te maken.

Europakwartier Startfeestje kind krijgt cadeautje

Huiskamerkeet

De werkzaamheden bij de 105 portiekwoningen worden in bewoonde situatie uitgevoerd. Midden in de wijk is een huiskamerkeet gezet, waar bewoners zich kunnen terug trekken wanneer ze de overlast willen ontvluchten. Verder ontvangen de bewoners tijdens het startgesprek met de uitvoerder een EHBO-kit: eerste hulp bij overlast. Gevuld met zakdoekjes, een spel kaarten, Dextro energy en een geurkaars. Een pakket met een knipoog. Zo zorgen de zakdoekjes ervoor dat de neuzen vrij gemaakt kunnen worden van bouwstof, verdrijft de geurkaars straks na oplevering de bouwlucht uit huis en krijg je van de druivensuiker weer wat energie als je in een dipje zit. Het spel kaarten kan nu al gebruikt worden in bijvoorbeeld de huiskamerkeet.

Huiskamer

Het hele project wordt eind 2019 opgeleverd.