Home

Met ingang van 1 april, is Peter Lammertink teruggetreden als statutair directeur, en heeft zitting genomen in de Raad van Commissarissen. Tot 1 januari 2020 vervulde hij – sinds 1996 - de functie van algemeen directeur Heembouw. Léon Heddes heeft hem opgevolgd. Samen  met financieel directeur Roland van Oostrom voert hij de algehele leiding over Heembouw.

Peter Lammertink: “We zijn erg tevreden over onze prestaties in 2019. Dit maakt dat wij, ook in de huidige omstandigheden, de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Onze omzet is de afgelopen 5 jaar verdubbeld en kwam in 2019 voor het eerst in ons 80-jarig bestaan boven de 200 miljoen uit. Ook onze liquiditeit en solvabiliteit zijn onverminderd hoog. Minstens zo belangrijk zijn onze klant- en medewerkerstevredenheid. Ons gemiddeld klantcijfer over 2019 is, net als vorig jaar, 8,3. Een score die alleen mogelijk is door de grote inzet van onze bevlogen en betrokken medewerkers.”

Léon Heddes: “Heembouw staat er goed voor. We hebben een sterk team, een sterk netwerk en een sterke visie. Natuurlijk zullen ook wij de gevolgen van de Corona crisis ondervinden. Dat betekent niet dat wij een andere koers gaan varen. Wij staan er zeer goed voor gesteld en houden vast aan onze strategie om als ontwerpende bouwer maximale klantwaarde te realiseren. Door de huisvestingsvraagstukken van onze klanten met ons eigen architectenbureau Heembouw Architecten als één team, ontwerp, ontwikkeling en realisatie gezamenlijk, aan te pakken, bieden wij onze klanten een integrale en toekomst bestendige oplossing. Op het gebied van verduurzaming van bestaande woningen en kantoren en in de ontwikkeling van circulaire concepten, kunnen we door onze gezamenlijke aanpak grote stappen zetten en op deze manier een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzame toekomst.”

“Hierin spelen onze mensen een hele belangrijke rol. Hoewel we inmiddels een bedrijf met bijna 300 medewerkers zijn, is Heembouw nog steeds een familie. Dat merk je zeker in deze bijzondere tijden. We zijn enorm trots hoe we er samen tot nu toe in slagen, om onze bedrijfsvoering zoveel mogelijk door te laten lopen, met alle beperkende en noodzakelijke maatregelen. Ik heb het vorige week in een videoboodschap aan alle collega’s gezegd: We komen hier nog sterker uit. Daar hebben we alle vertrouwen in. En dat herhaal ik hier graag nog een keer.” 

Download het jaarverslag

Meer over Heembouw financiën vindt u hier.