Home

Start verduurzaming kantoor Metropolitan aan de Zuidas Amsterdam

Metropolitan Zuidas Amsterdam Habeon Architecten Heembouw oogsten New Horizon

Heembouw is begin januari 2019 gestart met de renovatie en energielabelverbetering van het kantoorgebouw Metropolitan met een oppervlakte van ca. 10.000 m2 aan de Zuidas in Amsterdam. Het gebouw wordt in 3 maanden gedemonteerd tot aan casco door New Horizon. In deze fase worden alle herbruikbare bouwmaterialen “geoogst” zodat deze (in een ander project) circulair hergebruikt kunnen worden.

Parallel aan deze fase, wordt de nieuwe dakbedekking ook aangebracht waarmee de isolatiewaarde van het dak verhoogd wordt naar een Rc-waarde 6,0 m2K/W waarmee de eerste stappen worden gezet naar Energielabel A. Tijdens de “sloopwerkzaamheden” blijft huurder Colliers nog tijdelijk in het gebouw. Colliers wordt intensief betrokken bij de loop van de werkzaamheden, zodat zij zo min mogelijk overlast ervaren.

Metropolitan Zuidas Amsterdam Habeon Architecten Heembouw oogsten New Horizon

Alle herbruikbare onderdelen worden "geoogst" door New Horizon

Het ontwerp van de renovatie is gemaakt door Heembouw Architecten en wordt samen met o.a. de strategische partners Lomans Totaalinstallateur en New Horizon uitgevoerd. Eind 2019 wordt het gebouw opgeleverd.

Klik hier voor de voortgangsfoto's.