Home

Interieurarchitectuur

Van zakelijk high-end tot speels eigentijds

Interieurarchitectuur is het creëren van verbinding tussen architectuur en de eindgebruiker. Wij integreren de cultuur van onze klant in het interieur en zorgen voor een gezonde duurzame woon- of werkomgeving. Onze integrale aanpak zorgt voor een nauwe samenwerking tussen architect, interieurarchitect en bouwer. Door de workshops die we altijd met onze opdrachtgevers organiseren, komen we tot concepten die de werkprocessen en de unieke identiteit van onze klanten versterken.

Interieur integreren in ontwerp

We integreren het interieur vanaf de eerste schets in het ontwerp. We ontwerpen dus niet alleen van buiten naar binnen, maar ook van binnen naar buiten. In veel van onze projecten is een ‘kloppend hart’ te vinden, als ontmoetingsplek voor verschillende mensen of afdelingen. Bij onze bedrijfsgebouwen zorgen we ervoor dat in de magazijnen en productiehallen altijd op een prettige en gezonde manier kan worden gewerkt. Waar mogelijk en wenselijk brengen we een visuele en functionele relatie tot stand met de kantoren. Ook bij onze woningbouw- en kantoorprojecten staat het creëren van een gezonde omgeving voorop, waarbij we onder andere de WELL standaard toepassen.

 1. Een gezond duurzaam kantoor voor Heembouw in Berkel en Rodenrijs

  blog6 februari 2020

  Vijf succesfactoren voor een circulair interieurontwerp

  Met een goed circulair gebouw creëer je een verhaal. Het gaat niet alleen om technische oplossingen. Je voegt echt een extra laag toe aan het gebouw. Interieurarchitect Ellen van IJzendoorn ziet hierin een super uitdaging. Voor het ontwerp van onze nieuwe huisvesting in Berkel en Rodenrijs ging ze hiermee vol overtuiging aan de slag. In deze blog vertelt ze hoe ze dat heeft aangepakt en welke lessen ze heeft geleerd. Het kan echt! Kiezen voor een circulair, duurzaam ontwerp.

 2. Interieurarchitectuur Bosman van Zaal Interieur bij Habeon Architecten

  blog14 maart 2019

  Kantoor of bedrijfsruimte (ver)bouwen? Betrek vanaf de start een interieurarchitect!

  We doen het gek genoeg zelf ook nog maar een jaar, maar het verschil in aanpak en resultaat is zo groot, dat we nu al weten dat we het ’t liefst nooit meer anders doen. Sinds enige tijd hebben wij een eigen interieurarchitect in dienst, die we bij ontwerpprocessen al vanaf het allereerste begin betrekken. Als je bedenkt dat het onze visie is om plekken te creëren waar mensen willen zijn, is dat eigenlijk ook heel vanzelfsprekend. In het interieur zit immers voor een groot deel de uiteindelijke beleving van de eindgebruikers. Hier leest u welk effect het heeft om het zo te doen. En waarom wij u adviseren er ook voor te kiezen.

 3. Sander Dekker bij Hoyer

  blog14 mei 2019

  Een architect die graag wil bouwen, zit bij Heembouw Architecten super goed!

  Architect Sander Dekker kwam in april 2012 als freelancer binnen bij Heembouw Architecten, maar verruilde die positie al snel voor een vast dienstverband. Anno 2019 is hij nog steeds blij met die keuze. Werken bij Heembouw Architecten daagt zijn creativiteit enorm uit en levert veel concrete resultaten op. Sander: ‘Een architect die graag wil bouwen, zit hier gewoon super goed!’ Waarom hij dat zo ervaart, lees je hier.

Onze interieurprojecten