Home

Textaafoam

Bedrijfspand met showroom

Exterieur bedrijfspand met showroom Textaafoam Tilburg ontwerp Heembouw Architecten
interieur kantoor Textaafoam Tilburg ontwerp Heembouw Architecten
interieur bedrijfspand Textaafoam Tilburg ontwerp Heembouw Architecten
Status
Opgeleverd
Locatie
Tilburg
Opdrachtgever
Textaafoam B.V.
Architect
Heembouw Architecten
Omvang
12.500 m2 magazijn, 1.050 m2 messanine, 1.100 m2 kantoor en 450 m2 showroom
Bijzonderheden
Met een gewicht van 23 ton is de V-kolom de absolute eye-catcher van het ontwerp. Bestaande uit twee gelijke geprefabriceerde betonnen delen, die naadloos aan elkaar zijn verbonden. De kolom draagt de gehele showroom, die uitkraagt boven het water. De reflectie geeft het extra uitstraling en vormt het decor voor het terras dat grenst aan het werkcafé.
Aantal werkplekken
45

Textaafoam is een florerende, toonaangevende industriële groothandel voor meubelstoffen in Europa. De opgave voor de nieuwe huisvesting was meerledig: faciliteren van de groei van het bedrijf, concentratie van de logistieke en commerciële activiteiten op één plek èn creëren van een natuurlijke verbinding tussen de verschillende bedrijfsactiviteiten. 

9.0

De '9' die we geven, zegt genoeg. De klik met het team was enorm, zeer toegankelijk, met een grote drive en bereidheid voor totale ontzorging.

Textaafoam

Project updates

  De beleving van interieur en exterieur staan centraal in het ontwerp van Textaafoam. De entree met een grootste trap begeleidt je naar de markante kop waar de showroom is gevestigd. Dit centrale ‘plein’ biedt overzicht aan binnen en buiten, wat daarmee alle activiteiten binnen Textaafoam verbindt.

  Sander Dekker, architect Heembouw Architecten
  Schets entree detail voor Textaafoam door Heembouw Architecten

  De V-kolom, 6,5 bij 11 meter, zorgde voor hoofdbrekers. Hoe zouden we die kunnen maken? Werkvoorbereider Tim van Gent en ik zijn gaan bedenken hoe we dit gevaarte op de goede plek konden krijgen. We kwamen op het idee de kolom ‘op te knippen’, in twee delen. We hebben de mannen bij elkaar gebracht die het moesten gaan realiseren, de constructeur, de prefab leverancier, degene die de montage zou gaan doen en wij van Heembouw. En letterlijk de keet op slot gedraaid en gezegd ‘we gaan pas weg, als we weten hoe we het gaan doen’. En na vijf kwartier waren we eruit, ons idee van opknippen bleek te kunnen. We hebben het uitgewerkt en de V kolom is volgens plan geplaatst. Een heel gaaf iets en de eyecatcher van het pand.

  Nico-Jan van Es, hoofduitvoerder Heembouw
  Exterieur bedrijfspand Textaafoam Tilburg
  Exterieur bedrijfspand Textaafoam Tilburg
  interieur kantoor Textaafoam Tilburg
  interieur bedrijfspand Textaafoam Tilburg

  Volgend project