Home

Sinon Galvin, CEO Fource Holding: “We zijn ontzettend trots dat we vandaag de eerste paal slaan. Met de bouw van dit moderne, 50.000 m2 grote magazijn voor Nederland tonen we een duidelijke betrokkenheid bij onze markt, onze medewerkers, onze klanten en de toekomst van ons bedrijf. We blijven bouwen aan Fource. Maar vergis je niet. Dit is niet alleen een Nederlands succes, met de omvang en de schaal van deze faciliteit zal het een belangrijke rol spelen in de ondersteuning van het Europese netwerk en de logistieke voetafdruk van LKQ, onze moedermaatschappij.”

Tijdens de ceremonie konden aanwezigen door middel van een 3D visualisatie met een VR-bril alvast een kijkje nemen in het nieuwe distributiecentrum, dat wordt voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van mechanisatie, in combinatie met traditionele warehousing. Het CDC wordt aangestuurd met een nieuw warehouse managementsysteem. “Onze producten nog sneller bij onze klanten, dat is uiteindelijk het doel. Met deze combinatie van technieken kunnen we daar echt het verschil in maken”, geeft Sales directeur Johan van der Hoeven aan. “Ik vind het geweldig dat wij als organisatie deze stap maken. We willen voorop blijven lopen en met dit CDC kunnen we dat zeker realiseren.”

In het ontwerp van Heembouw Architecten van het nieuwe distributiecentrum valt vooral de brug op, die dienst doet als entree naar de eerste verdieping. Vanaf de parkeerplaats bereikt men het gebouw via deze voetgangersbrug – zo zorgen we ervoor dat iedereen het pand veilig kan bereiken zonder het logistieke proces te doorkruisen. Naast de logistieke hal zijn er ook ondersteunende faciliteiten in het gebouw te vinden, zoals kleedruimtes, kantine, trainingsruimten en kantoren.

Naar verwachting is het pand in de zomer van 2020 wind- en waterdicht. Dan start de logistieke integrator TGW met de inrichting. Het pand wordt naar verwachting eind december 2020 opgeleverd en Fource verwacht het pand eind 2021 in gebruik te nemen. Vanaf dat moment worden de activiteiten in de distributiecentra in Amsterdam, Hoevelaken, Schiedam en Venlo gefaseerd overgebracht naar het CDC.

 

 

Bekijk het project