Home

Visie op architectuur

Hung Tran, senior architect bij Heembouw Architecten, geeft een presentatie
Sander Dekker, senior architect bij Heembouw Architecten
Virtueel opleveren

Visie op architectuur

Architectuur kan alleen ontstaan in een intensieve dialoog met de klant. Wij zijn nieuwsgierig en oprecht geïnteresseerd. We willen weten wat de visie van onze klanten op werken of wonen is. Wat zij mooi vinden en wat hun inspireert. Wat praktisch is en functioneel noodzakelijk. Wat het budget is. Aan die informatie voegen we onze creativiteit, ambitie, kennis en ervaring toe. Dat alles verbeelden we in een origineel én functioneel ontwerp dat als een handschoen past en tegelijkertijd verrast. 

Persoonlijke handtekening

Iedere architect van Heembouw Architecten geeft zijn of haar persoonlijke handtekening aan de ontwerpen. Dit levert een divers palet op aan architectonische oplossingen, altijd passend bij de vraagstukken van onze klanten. Deze individuele signaturen worden gedragen door een sterke gemeenschappelijke visie op architectuur. Allereerst ontwerpen we niet voor onszelf, maar altijd voor de mensen die in onze gebouwen werken of wonen.  Waarbij we het interieur vanaf de eerste schets in het ontwerp integreren.

Aandacht voor de leefomgeving

We willen dat onze gebouwen een positieve impact hebben op de leefomgeving. Met onze ervaring met duurzaam bouwen, doen we er alles aan om voor iedere klantvraag een zo duurzaam mogelijk ontwerp te maken dat past binnen de gestelde kaders. We werken met alle bekende standaarden. Binnen de opgave onderzoeken we ook altijd de mogelijkheden van natuurinclusief ontwerpen. Zo creëren we plekken waar niet alleen mensen maar ook dieren zich thuis voelen. 

Techniek en vakmanschap

Je hoort in de architectuurwereld nog weleens gekscherend zeggen: ‘Goede architectuur lekt’. Voor ons als ontwerpende bouwer is dat natuurlijk vloeken in de kerk. Juist door de integratie van uitvoeringskennis in het ontwerpproces borgen wij de bouwkundige kwaliteit van onze projecten. Een detail kan namelijk nog zo mooi ontworpen zijn, als de mensen op de bouw het niet kunnen maken, krijgt de gebruiker daar later last van. Het is ook precies deze afstemming tussen ontwerp en productie waar wij elkaar binnen Heembouw met passie en plezier als collega’s vinden. 

Onze projecten