Home

We hebben het makkelijk voor je gemaakt; de onderscheidende kenmerken van Heembouw als werkgever op een rijtje. 

1. We zijn een ontwerpende bouwer

Voor Heembouw is creëren het samenspel van bedenken, ontwerpen, realiseren en beleven. Met onze integrale aanpak komen we tot de beste oplossing voor onze klanten. We zijn ervan overtuigd dat we als ontwerpende bouwer de hoogst mogelijke klantwaarde realiseren. En dat is een uniek concept. 

Het zijn van een ontwerpende bouwer is uniek in de branche en maakt het werken bij Heembouw dynamisch en veelzijdig. Als architect weet je zeker dat wat je ontwerpt ook daadwerkelijk wordt gebouwd en aan de bouwkant ben je dus al vanaf het allereerste begin bij een project betrokken. 

2. Onze cultuur is uniek

Heembouw is een stabiel, financieel gezond familiebedrijf met een heldere visie voor de lange termijn. Ik omschrijf onszelf ook wel als een commercieel bedrijf met een sociaal hart. We willen mét elkaar slagen en we willen dat ménsen slagen. Het samen doen staat altijd centraal. Met 300 medewerkers zijn we bovendien groot genoeg om veel ruimte te bieden voor doorgroeimogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling en klein genoeg voor dat warme, veilige familiegevoel.

Bij Heembouw Architecten krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid, je bent van eerste initiatief tot aan oplevering betrokken. Dit raakt alle facetten van het bouwproces, en maakt het werk veelzijdig.

Inge Kneppelhout – Reijnen, ontwerpmanager Heembouw Architecten

3. Innovatie: altijd nieuwsgierig naar vernieuwing

Heembouw werkt al decennialang aan dezelfde droom. Maar de weg daarnaartoe verandert constant. Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Daarom zijn we altijd nieuwsgierig naar vernieuwing. Naar de kans om duurzamer, sneller, innovatiever te kunnen creëren. De kans om verwachtingen van de klant te overtreffen. We zetten vol in op bijvoorbeeld virtueel bouwen, de digitalisering van processen en data-analyse. Ook innovaties op gebied van duurzaamheid, zoals circulair bouwen, natuur inclusief en houtbouw krijgen volop aandacht. We doen dingen graag anders, want anders biedt altijd kansen. 

Als je bij Heembouw werkt, wordt er echt naar jouw ideeën geluisterd. Dat zijn geen loze woorden, want veel van onze innovaties zijn bedacht door de mensen zelf. We werken met een innovatiemodel waarin iedereen ideeën kwijt kan. Met inzet van onze innovatiecoaches (collega’s die naast hun primaire functie uit die een gedeelte van hun tijd aan innovatie besteden) werken we aan het bedenken en realiseren van nieuwe dingen. 

4. Ruime ontwikkelmogelijkheden

We willen mét elkaar slagen en we willen dat ménsen slagen. Het samen doen staat altijd centraal. Met 300 medewerkers zijn we bovendien groot genoeg om veel ruimte te bieden voor doorgroeimogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling en klein genoeg voor dat warme, veilige familiegevoel. 

5. Bovendien: we zijn de Beste werkgever in de bouw én van Nederland

En last but not least: Heembouw is door Effectory uitgeroepen tot beste werkgever in de bouw én van Nederland, op basis van een grootschalig onderzoek naar goed werkgeverschap, uitgevoerd in 90 landen. Ruim 1 miljoen medewerkers beoordeelden hun werkgever. Dat we ons de beste werkgever van Nederland mogen noemen, is niet voor het eerst: in 2002 én 2004 was Heembouw volgens Effectory ook over all het leukste bedrijf om voor te werken, en in 2018 was Heembouw de winnaar van de Cobouw award Beste Werkgever in de bouw. 

En dat is een teamprestatie van alle Heembouwers, want alleen met elkaar kun je de beste worden. Benieuwd hoe het is bij zo’n werkgever te werken?