Home

Wij creëren plekken waar mensen willen zijn

Dat doen we met nieuwbouw, transformatie van leegstaande gebouwen of renovatie van bestaande woningen. Altijd met het doel een ideale woonomgeving voor de bewoners te realiseren, waar ze zich thuis voelen. We willen weten wat mensen willen, wat ze verwachten van hun woning en woonomgeving. We onderzoeken de kansen die de markt en de buurt bieden. Zo ontwikkelen we woningbouwprojecten die naadloos aansluiten op de marktvraag. Door samen te werken aan plannen waar bewoners direct bij betrokken zijn, creëer je plekken waar mensen willen zijn. Met hart voor hun leefomgeving!

Ontwerpende bouwer

Als ontwerpende bouwer geloven wij in de kracht van het ontwerpen en bouwen onder één dak. Géén gelegenheidscombinaties, maar het is onze dagelijkse praktijk om specifieke oplossingen te bedenken voor specifieke klanten. Iedereen brengt zijn eigen kwaliteiten, kennis en expertise in en gaat met elkaar voor het ene, gezamenlijke doel: een plek creëren waar mensen willen zijn. Deze integrale aanpak zorgt er ook voor dat we op andere bredere thema’s stappen kunnen zetten. Zoals de ontwikkeling van ons Slimm concept en natuurinclusief wonen. We kijken verder dan het hier en nu en pakken de vraagstukken op van morgen.

skip

Over Wonen

Nieuwbouw
Het is een van de grote uitdagingen waar we in Nederland voor staan: het woningtekort oplossen. We hebben niet alleen veel woningen nodig, we hebben ze ook snel nodig, ze moeten duurzaam zijn en ook nog eens betaalbaar. En dat terwijl de ruimte om te bouwen beperkt is. Daarom werken wij als ontwerpende bouwer vanuit de context van een gebied: hoe brengen we een buurt of wijk verder in ontwikkeling? En altijd met de eindgebruiker centraal, want daar draait het uiteindelijk om.
Verbeteren en verduurzamen
Bij Heembouw zetten we in op het verbeteren en verduurzamen van de huidige woningvoorraad. Onze afdeling Renovatie & Onderhoud werkt al jaren voor diverse woningcorporaties met een gedegen en bewezen aanpak. Van scenarioanalyse tot nazorg. Altijd met de bewoners als rode draad door het proces. We ontzorgen waar nodig, doen net dat stapje meer en gaan voor de maximale klanttevredenheid. Zowel bij de woningcorporatie als haar bewoners.
Transformatie
Eén van de oplossingen om woningen toe te voegen is het transformeren van (leegstaande) kantoorpanden. Veel gebouwen lenen zich uitstekend om het casco te hergebruiken en bieden zelfs vaak een mogelijkheid om paar verdiepingen op te toppen. Naast dat een transformatie zorgt voor duurzaam gebruik van bestaande materialen, zorgt dit ook voor waardevermeerdering van het vastgoed.
Verbouw en renovatie
Voor klanten die renovatie- en verbouwklussen hebben tot circa X miljoen, is er binnen Wonen de afdeling Verbouw & Renovatie. Daarnaast transformeert deze afdeling ook kleine kantoorpanden en commerciële ruimten tot woningen, voeren zij voor diverse woningcorporaties het onderhoud uit en nemen zij mutatiewoningen onder handen.

Expertises Wonen

Bij Heembouw werken we vanuit toegevoegde waarde. Altijd met de eindgebruiker centraal. We kijken naar hoe het beter, duurzamer of anders kan.

Projecten uitgelicht

9.0

De samenwerking met het team is altijd zeer prettig geweest; Open communicatie, flexibel houding en het nakomen van afspraken waren belangrijke succesfactoren.

MN over nieuwbouwproject De President, Den Haag
De President, Den Haag
 1. Henk van der Horst kwaliteitscontrole bouwplaats

  blog5 maart 2015

  Henk van der Horst: leren van fouten belangrijk bij Lean Bouwen

  Iedereen maakt fouten, en dit gebeurt zelden bewust. Henk van der Horst heeft inmiddels 42 jaar ervaring in de bouw en heeft een neus voor waar dingen mis gaan en fouten gemaakt worden. Zijn kennis wordt binnen Heembouw optimaal benut. Verspillingen elimineren is één van de pijlers van ons Lean Huis. Leren van fouten en structureel oplossen van problemen zorgt voor continue verbetering, een belangrijk onderdeel van Lean Bouwen. Als Kwaliteits- en Preventiemedewerker heeft Henk de taak om collega's te helpen met het voorkomen van fouten. Wie is Henk en wat kunnen we van hem leren?
 2. slimm miniatuur woning van boven af

  blog2 juni 2021

  Heembouw Houtbouw, hoe gewoon doen tot hele gave producten kan leiden

  Hout stond de afgelopen jaren in het middelpunt bij Heembouw. Wat begon als enkel het idee dat we nog veel meer met hout wilden gaan doen dan we al deden, resulteerde inmiddels in het woonconcept van een compacte, compleet van hout gemaakte eengezinswoning en volledig houten overspanningen voor bedrijfsgebouwen. De eerste projecten zijn nu in voorbereiding: we gaan 22 houten Slimm-woningen in Roelofarendsveen bouwen en starten in juni met de realisatie van DC Aalsmeer waarin een compleet houten spantconstructie wordt toegepast. En dit is nog maar het begin, want we brengen het bouwen met hout nu nóg sneller verder in ons innovatieprogramma Heembouw Next. Over wat ‘gewoon dóen’ wel niet kan opleveren.

 3. blog9 juni 2021

  Woonwijk (her)ontwikkelen? Slimm maakt grondgebonden wonen met tuin betaalbaar

  Het is een van de grote uitdagingen waar we in Nederland voor staan: het woningtekort oplossen. We hebben niet alleen veel woningen nodig, we hebben ze ook snel nodig, ze moeten duurzaam zijn en ook nog eens betaalbaar. En dat terwijl de ruimte om te bouwen beperkt is, zeker als we er zo weinig mogelijk natuur en landbouwgrond voor willen opofferen. Hoogbouw lijkt een logische oplossing. Door te stapelen kunnen we meer op minder grond. Maar willen we dat? En speelt dat in op de behoefte, op de vraag? Samen met mijn collega’s boog ik mij bij Heembouw over dit vraagstuk. Trots ben ik op het resultaat, het woonconcept Slimm: een kwalitatief hoogwaardige, compacte woning, geschikt voor 1-3 persoonshuishoudens. Slimm is bijzonder, want dit woonconcept is niet alleen betaalbaar, energiezuinig, duurzaam, snel realiseerbaar en grondgebonden, het is ook altijd een maatwerkontwerp, passend bij de omgeving.

Loading...