Home

Wij creëren plekken waar mensen willen zijn

Dat doen we met nieuwbouw, transformatie van leegstaande gebouwen of renovatie van bestaande woningen. Altijd met het doel een ideale woonomgeving voor de bewoners te realiseren, waar ze zich thuis voelen. We willen weten wat mensen willen, wat ze verwachten van hun woning en woonomgeving. We onderzoeken de kansen die de markt en de buurt bieden. Zo ontwikkelen we woningbouwprojecten die naadloos aansluiten op de marktvraag. Door samen te werken aan plannen waar bewoners direct bij betrokken zijn, creëer je plekken waar mensen willen zijn. Met hart voor hun leefomgeving!

Ontwerpende bouwer

Als ontwerpende bouwer geloven wij in de kracht van het ontwerpen en bouwen onder één dak. Géén gelegenheidscombinaties, maar het is onze dagelijkse praktijk om specifieke oplossingen te bedenken voor specifieke klanten. Iedereen brengt zijn eigen kwaliteiten, kennis en expertise in en gaat met elkaar voor het ene, gezamenlijke doel: een plek creëren waar mensen willen zijn. Deze integrale aanpak zorgt er ook voor dat we op andere bredere thema’s stappen kunnen zetten. Zoals de ontwikkeling van ons Slimm concept en natuurinclusief wonen. We kijken verder dan het hier en nu en pakken de vraagstukken op van morgen.

skip

Over Wonen

Nieuwbouw
Het is een van de grote uitdagingen waar we in Nederland voor staan: het woningtekort oplossen. We hebben niet alleen veel woningen nodig, we hebben ze ook snel nodig, ze moeten duurzaam zijn en ook nog eens betaalbaar. En dat terwijl de ruimte om te bouwen beperkt is. Daarom werken wij als ontwerpende bouwer vanuit de context van een gebied: hoe brengen we een buurt of wijk verder in ontwikkeling? En altijd met de eindgebruiker centraal, want daar draait het uiteindelijk om.
Verbeteren en verduurzamen
Bij Heembouw zetten we in op het verbeteren en verduurzamen van de huidige woningvoorraad. Onze afdeling Renovatie & Onderhoud werkt al jaren voor diverse woningcorporaties met een gedegen en bewezen aanpak. Van scenarioanalyse tot nazorg. Altijd met de bewoners als rode draad door het proces. We ontzorgen waar nodig, doen net dat stapje meer en gaan voor de maximale klanttevredenheid. Zowel bij de woningcorporatie als haar bewoners.
Transformatie
Eén van de oplossingen om woningen toe te voegen is het transformeren van (leegstaande) kantoorpanden. Veel gebouwen lenen zich uitstekend om het casco te hergebruiken en bieden zelfs vaak een mogelijkheid om paar verdiepingen op te toppen. Naast dat een transformatie zorgt voor duurzaam gebruik van bestaande materialen, zorgt dit ook voor waardevermeerdering van het vastgoed.
Verbouw en renovatie
Voor klanten die renovatie- en verbouwklussen hebben tot circa X miljoen, is er binnen Wonen de afdeling Verbouw & Renovatie. Daarnaast transformeert deze afdeling ook kleine kantoorpanden en commerciële ruimten tot woningen, voeren zij voor diverse woningcorporaties het onderhoud uit en nemen zij mutatiewoningen onder handen.

Expertises Wonen

Bij Heembouw werken we vanuit toegevoegde waarde. Altijd met de eindgebruiker centraal. We kijken naar hoe het beter, duurzamer of anders kan.

Projecten uitgelicht

9.0

De samenwerking met het team is altijd zeer prettig geweest; Open communicatie, flexibel houding en het nakomen van afspraken waren belangrijke succesfactoren.

MN over nieuwbouwproject De President, Den Haag
De President, Den Haag
Loading...