Home

Innovatie om verwachtingen te overtreffen

Heembouw - Innovatie om verwachtingen te overtreffen

Innovatie om verwachtingen te overtreffen

Innoveren is essentieel om ons als organisatie duurzaam te ontwikkelen en voor onze talenten een aantrekkelijke werkgever te zijn. Bovendien is innovatie onmisbaar om onze klanten te blijven verrassen. Innovatie is onderdeel van ons dagelijks werk. Bezig zijn met nieuwe dingen is leuk en inspirerend. Om de vernieuwende ideeën die er binnen de organisatie leven te structureren en verder tot ontwikkeling te brengen, hebben we een bijzondere innovatiestructuur bedacht. 

Hierbij is er bewust voor gekozen om géén aparte Research & Development afdeling in te richten. In plaats daarvan werken we met innovatiecoaches die onderdeel zijn van het team dat de dagelijkse business uitvoert. Zij zorgen ervoor dat innovaties kunnen landen en helpewn de ideehouders om hun idee verder te ontwikkelen. Het zit in ons. We vinden het leuk om elkaar onderling continu uit te dagen op de inhoud van ons werk en om elkaar tegelijkertijd te helpen om nieuwe ideeën concreet en bruikbaar te maken.

Slimm, meer dan een woonconcept

Slimm is een kwalitatief hoogwaardige compacte maatwerk woning, geschikt voor 1-3 persoonshuishoudens. Met een beukmaat van 3.90 meter biedt de Slimm woning de mogelijkheid om kostenefficiënt te bouwen en stedelijk te verdichten, terwijl bewoners een complete woning mét tuin krijgen. 

Natuurinclusief ontwerp

Wij creëren plekken waar mensen willen zijn. En we willen een positieve impact hebben op onze leefomgeving. Het integreren van de natuur in onze projecten sluit daar perfect bij aan. Ruimte geven aan de natuur is goed voor de lokale biodiversiteit.

Circulair distributiecentrum

Een ander praktijkvoorbeeld is een proof of concept van een circulair distributiecentrum, dat wordt ontworpen en gedetailleerd met als doel om tijdens de hele levenscyclus de stromen van materialen én van economische waarde te sluiten.

Heembouw Hackaton

Innovatie binnen Heembouw

We hebben er bij Heembouw bewust voor gekozen om géén aparte R & D afdeling in te richten, maar te werken met innovatiecoaches die onderdeel zijn van de klantgroepen, Heembouw Architecten en de stafafdelingen. 

14 april was het Heembouw ideecafé. Deze keer een online event. Bijna 100 collega’s keken mee en werden bijgepraat over innovatieve ontwikkelingen bij Heembouw rondom het thema duurzaamheid en circulariteit.